Erzincan'da Osmanlı Türkçesi kursu açıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde açılan kursa 30 kişi katılıyor

Erzincan'da Osmanlı Türkçesi kursu açıldı
Erzincan'da Osmanlı Türkçesi kursu açıldı
GİRİŞ 15.12.2014 10:39 GÜNCELLEME 15.12.2014 10:39

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde Osmanlı Türkçesi kursu açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında haftada 2 gün verilen kursa, 30 kişi katılıyor. Hayrat Vakfı Erzincan Şube Başkanı Mustafa Kaya tarafından verilen kurs, 8 hafta sürecek.

Kaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Osmanlı Türkçesi kursunun ikincisini verdiklerini söyledi. Eğitimlerin 8 hafta süreceğini belirten Kaya, bu sürede kursiyerlerin Osmanlıca'da basit metinleri okuyabileceğini ifade etti.

Kaya, "Ecdadımız yaklaşık bin yıla yakındır bu yazıyla milyonlarca eser vermiş, milyonlarca yazılı belge kütüphanelerimizde. Başbakanlık arşivlerinde, Süleymaniye kütüphanelerinde bu noktada birçok eser keşfedilmeyi bekliyor" dedi.

Genç nesillerin tarihi daha iyi anlamaları için bu kursun gerekli olduğuna inandıklarını belirten Kaya, "Süleymaniye ya da Ankara'daki kütüphanelere gittiğiniz zaman Japonların, Almanların o kütüphanelerde Türkçeyi öğrenip Osmanlıcayı öğrenip araştırmalar yaptığını görürsünüz, buna bizzat biz de şahit olduk. Onlar yabancı memleketten gelmiş, bizim o yüce tarihimizi araştırıp istifade etmeye çalışıyor. Biz de istiyoruz ki ecdadın torunları olarak gençler Osmanlıcayı öğrensin" diye konuştu.

Kursa katılan 21 yaşındaki Furkan Yetiş de "Geçmişimizle bağlarımız kopuk. Tarihimizi anlamak istiyorum" dedi.

Kursiyerlerden Dilek Yaşar ise "Çinliler, 3 bin sene önceki yazılmış yazıları okuyabilmekte, Japonlar, bin sene önce yazılan yazılarını okumakta. Biz de Osmanlı torunları olarak Osmanlı Türkçesini öğrenmek için buradayız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…