Mersin'den hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yardım

Ermenek'teki maden ocağında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine gıda ve kıyafet yardımının yanı sıra çocuklar için de okul malzemeleri dağıtıldı

Mersin'den hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yardım
Mersin'den hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yardım
GİRİŞ 15.12.2014 12:40 GÜNCELLEME 15.12.2014 12:40

Mezitli Belediyesi, Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine kıyafet ve gıda yardımı yaptı.

Mezitli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mezitli Belediyesi Dayanışma Evi tarafından başlatılan "Durma Sen de Elini Uzat" yardım kampanyasıyla toplanan kışlık kıyafetler ve hayırseverlerin gıda yardımlarından oluşturulan paketler, maden işçilerinin ailelerine ulaştırıldı.

Mevsim şartlarının ağırlaşması nedeniyle yardım paketlerinde kışlık kıyafetler ve temel gıdalar bulunurken, hayatını kaybeden işçilerin çocuklarının eğitimlerine destek olmak amacıyla da kırtasiye ve çanta malzemeleri dağıtıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, faciada yaşamını yitiren maden işçilerinin acısını yüreklerinde taşıdıklarını belirtti.

Havaların soğumaya başlamasıyla vatandaşların zorluk çektiklerini ifade eden Tarhan, şöyle devam etti:

"Bu nedenle yaşanan acıya duyarsız kalmadık. Belediyemiz bünyesindeki dayanışma evinde oluşturduğumuz yardım kampanyasında toplanan yazlık-kışlık, büyük-küçük elbise, palto, kaban, atkı, hırka, pantolon ve kullanılabilir ev eşyalarını Mezitli’de yaşayan hayırsever vatandaşlarımız ve iş adamlarının yaptıkları yardımlar sayesinde ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin kışı rahat geçirmesini istiyoruz. Bu yardımların daha fazla kişiye ulaşması için tüm Mezitli halkını duyarlı olmaya çağırıyor, belediyemiz tarafından oluşturulan yardım kampanyasına destek vermelerini istiyorum."

Öte yandan, maden faciasında oğlunu kaybeden ve oğlunun cenazesinde giydiği kıyafet ve yırtık kara lastikleriyle yürek yakan 75 yaşındaki Recep Gökçe'nin belediye ekibini görünce gözyaşlarını tutamadığı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!