Kira ödeyemedikleri için sokakta kalan aileye yardım eli

Mersin'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, iki çocuğuyla sokakta kalan anneye yardım etti

Kira ödeyemedikleri için sokakta kalan aileye yardım eli
Kira ödeyemedikleri için sokakta kalan aileye yardım eli
GİRİŞ 15.12.2014 14:45 GÜNCELLEME 15.12.2014 14:45

Ev kirasını ödeyemediği için iki çocuğuyla sokakta kalan kadına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sahip çıktı.

Eşi cezaevinde olan Yasemin Kahriman (30), kirayı ödeyemediği için evden çıkarılınca, çocukları 2,5 yaşındaki Selvi ve 4,5 yaşındaki Fatma ile bir alışveriş merkezinin avlusuna sığındı.

Çetinkaya Camisi imamının bir ailenin yanına yerleştirdiği kadın ve çocukların durumunu öğrenen Mersin Vali Özdemir Çakacak, bu kişilere sahip çıkılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne talimat verdi.

Aileyi ziyaret eden İl Müdürü Şahin Mercan, AA muhabirine, psikolog ve sosyologla aile hakkında inceleme yapıldığını söyledi.

Soba, giysi, gıda, yatak, yorgan, battaniye ve para verdikleri aileye her türlü yardımı yapacaklarını vurgulayan Mercan, "İki çocuğa gelecek aydan itibaren toplam 780 lira yardım yapılacak. Aileye uygun ev aranıyor. Bulunduğunda ücretini ödeyerek aileyi yerleştireceğiz" dedi.

Yasemin Kahriman da hastalığı nedeniyle düzenli çalışamadığını belirterek, "Evden attılar, sokakta yattım. Eşim cezaevinde. Yatacak yerimiz yok. Çocuklarıma bakamıyordum. Allah razı olsun, yardım ettiler, erzak, giyecek, soba, kömür verdiler. Çocuklarım okuyabilsin, başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında