Kerry ve Netanyahu Roma'da

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Ortadoğu'daki gelişmeleri görüşecek olan Netanyahu, görüşme öncesinde İtalya Başbakanı Renzi ile bir araya geldi

Kerry ve Netanyahu Roma'da
Kerry ve Netanyahu Roma'da
GİRİŞ 15.12.2014 15:49 GÜNCELLEME 15.12.2014 15:49

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İsrail-Filistin konusu başta olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeleri görüşmek için İtalya’nın başkenti Roma’ya gelen İsrail Başbakanı Netanyahu, bu önemli görüşmesi öncesinde ev sahibi İtalya'nın başbakanı Renzi ile bir araya geldi.

Renzi, Başbakanlık Sarayı Chigi’nin avlusunda sağanak yağmura rağmen İsrailli mevkidaşını resmi törenle karşıladı. İkili karşılaşma töreninin ardından baş başa görüşmeye geçti. Renzi ve Netanyahu’nun, iki ülke ilişkilerini ve Ortadoğu'daki gelişmeleri görüşmesi bekleniyor.

Bu arada, Roma’ya gelmeden önce “BM’nin 1967 sınırlarına dönmemizi isteme gibi diplomatik saldırılara karşı duruyoruz” diyen İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, Kerry ile ABD'nin İtalya Büyükelçiliği Rezidansı'nda yapacağı görüşmenin merkezinde, Filistin’in BM’ye yaptığı “devlet olma” talebinin yer aldığı belirtiliyor.

Netanyahu ve Kerry’nin kentte olmasından ötürü başkent Roma’da da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Liderlerin kent içindeki eskortlarına havadan helikopterle de destek veriliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!