Kayseri'de okul müdürünün darbedildiği iddiası

Kentte bir okul müdürünün, bir veli tarafından makamında darbedildiği öne sürüldü

Kayseri'de okul müdürünün darbedildiği iddiası
Kayseri'de okul müdürünün darbedildiği iddiası
GİRİŞ 15.12.2014 15:54 GÜNCELLEME 15.12.2014 15:54

Kayseri'de bir okul müdürünün, öğrenci velisi tarafından makamında darbedildiği ileri sürüldü.

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan ve beraberindekiler, Keykubat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Yan'ın darbedilmesini kınadı.

Kalkan, yaptığı açıklamada, okul müdürü Yan'a yönelik çirkin saldırıyı protesto etmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Okul müdür yardımcısının geçen hafta cuma günü bazı öğrencilerin kılık kıyafetlerinin uygun olmadığı yönündeki uyarısı üzerine, bir öğrencinin velisini arayarak yanlış bilgiler verdiğini belirten Kalkan, bunun üzerine aile fertlerinin okula geldiğini ve okul müdürü Yan'ı odasında tehdit ve darbettiğini öne sürdü.

Yan'ın darbedildiğine dair rapor aldığını ifade eden Kalkan, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için büyük sorumluluk alarak fedakarca çalışan eğitim çalışanları ve yöneticilerine hepimizin sahip çıkması ve yardımcı olması gerekmektedir ama son dönemlerde böyle haksız ve yersiz olaylarla karşılaşmaktayız" dedi.

Son yıllarda eğitim yöneticilerine ve çalışanlarına yönelik saldırıların arttığını belirten Kalkan, "Bu haksız ve yanlış saldırıları kınıyoruz ve eğitimin tüm paydaşlarını eğitim çalışanlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bundan sonra eğitim çalışanlarına hakaret, tehdit ve darp gibi dinimize, kültürümüze ve insanlığa yakışmayan olumsuzluklar yerine sevgi ve saygıya dayalı güzel duygu ve düşünceler içinde olunmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Darbedildiğini öne süren okulu müdürü Bekir Yan da "Bir öğrenci velisi, çocuğunun gazına gelip, yalan yanlış ifadelerle odamda beni darbetti. Hakaret edip, iftira atarak çekip gitti. Olay bundan ibaret. İfademizi verdik, şikayetçi olduk. Olay adliyeye intikal etti" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar