"Kütahya'ya ikametini getir hediye çekini al"

Kentin nüfusunu ve belediyenin gelirini artırmak amacıyla başlatılan kampanyayla, ikamet adresini Kütahya'ya taşıyan üniversite öğrencileri ile askerlere, 25 liralık alışveriş çeki verilecek

"Kütahya'ya ikametini getir hediye çekini al"
"Kütahya'ya ikametini getir hediye çekini al"
GİRİŞ 15.12.2014 17:07 GÜNCELLEME 15.12.2014 17:07

Kütahya Belediyesi, kentin nüfusunu ve belediyenin gelirlerini artırmak amacıyla ilde öğrenim gören üniversite öğrencileri ile askerlere yönelik, "Kütahya'ya ikametini getir hediye çekini al" kampanyası başlattı.

Belediye öncülüğünde Valilik, Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Beylerbeyi Derneğince yürütülen kampanyada, ikamet adresini kent taşıyıp, belgesini belediyeye gösterecek üniversite öğrencileri ile askerlere 25 liralık hediye çeki verilecek.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin gelir kaynaklarını artırmak ve kentin gerçek nüfusunu ortaya çıkarmak adına bu projeyi başlattıklarını söyledi.

Kampanyanın 31 Aralık'a kadar devam edeceği bilgisini veren Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"İkametgah ilmühaberini getiren her öğrencimize 25 liralık bir alışveriş çeki vererek, ekonomik anlamda öğrencilerimize katkı vermek istiyoruz. Bunun öncülüğünü, Kütahya Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Destek veren bütün Kütahya halkına çok çok teşekkür ediyoruz. Üniversitemiz bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor. İlanlarıyla, üniversitenin değişik yerlerine astığı ilanlarla bunu duyuruyor. İkametgahını Kütahya'ya aldırmak artık çok kolay. Nüfus dairesine giderek ikametgahlarını getiriyorlar. Öğrencilerimiz, Menderes Caddesi üzerinde bulunan ve bizim bu kampanya işimizi yürüten Kütahya Dayanışma Derneğine giderek, ikametlerini taşıdıklarına dair belgelerini göstermesi halinde çeklerini alabilirler."

Saraçoğlu, kentin nüfusunun azalmasından dolayı milletvekili sayısının 5'ten, 4'e düşeceği yönündeki söylemler olduğunu dile getirdi.

Bunun üzerine bu çalışmayı başlattıklarını aktaran Saraçoğlu, "O günden itibaren gerek Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nüfüs Dairesi ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgenaral Celal Başoğlu ile askerlerimizin kent nüfusuna yazılmasıyla ilgili girişimlerimiz oldu. Gerçek nüfusu gösterme adına bunlar belediyenin yapması gereken görevler diye üstlendik. Kütahya'daki yaklaşık 7-8 bin askerin Kütahya nüfusuna kaydedilmesi o sorunumuzu ortadan kaldırmış olacak. Dolayısıyla 2015 seçimlerinde 5 milletvekiliyle temsil oranına ulaşmış oluruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı