Esnaf temizlik çalışmalarına başladı!

Edirne'de, taşkına neden olan suyunun çekilmeye başlamasının ardından bölgedeki esnaf, iş yerlerinde temizlik çalışması başlattı.

Esnaf temizlik çalışmalarına başladı!
Esnaf temizlik çalışmalarına başladı!
GİRİŞ 15.12.2014 18:06 GÜNCELLEME 15.12.2014 18:06

Bulgaristan'ın Kırcaali Barajı'ndan kontrollü su bırakılması ve sağanak nedeniyle yaklaşık 10 gündür taşkına neden olan nehirlerin yatağına çekilmesiyle bölgedeki kafe ve restoranlarda yoğun bir çalışma yapılıyor.

Çalışanlar, bir an önce çamuru temizleyerek, iş yerlerini açmak için çaba sarf ediyor.

Edirne Belediyesi'ne ait Meriç Nehri kenarındaki Protokolevi Çay Bahçesi çalışanları, iki katlı iş yerinin ilk katının taşkın sırasında suyla dolduğunu anlattı.

Çay bahçesinin sorumlusu Nurcan Efeoğlu ise kısa sürede işletmeyi hizmete açmak için çalıştıklarını söyledi. Efeoğlu, çay bahçesinin kente gelen turistlerin en çok uğradığı yerlerden olduğunu belirterek, "Biz de burayı en hızlı şekilde tekrar eski haline getirmek istiyoruz. Umarız bir daha böyle bir taşkın yaşanmaz" şeklinde konuştu.

Bu arada, özellikle Meriç Nehri'nin Kent Ormanı'nı aşarak Lozan Caddesi'ne akması sonucu taşla kaplı yolun bir bölümü ile Karaağaç Mahallesi'ne alternatif ulaşımın sağlandığı Bosnaköy yolununda asfaltların söküldüğü görüldü.

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bozulan yolların tamirine başladı.

Nehirlerdeki son durum

Taşkına neden olan iki nehrin debisindeki düşüş bugün de devam etti.

Taşkın sırasında 1600 metreküp/saniye seviyesine yaklaşan Meriç Nehri'nin debisi DSİ'nin son ölçümlerinde 1250 metreküp/saniye ölçüldü.

Tarihinin en yüksek su seviyesi olan 600 metreküp/saniyeye kadar yükselen Tunca Nehri'nin debisi ise 270 metreküp/saniyeye kadar geriledi.

Nehirlerin debisi, havzasının bulunduğu Bulgaristan'da da hızla düşüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!