Ukrayna'daki gelişmeler

BM Genel Sekreteri'nin İnsan Haklarından Sorumlu Yardımcısı Simonoviç: - "Ukrayna'nın doğusundaki sorunun çözümü, Minsk mutabakatına riayet etmekten geçiyor"

Ukrayna'daki gelişmeler
Ukrayna'daki gelişmeler
GİRİŞ 15.12.2014 20:02 GÜNCELLEME 15.12.2014 20:02

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin İnsan Haklarından Sorumlu Yardımcısı Ivan Simonoviç, Ukrayna'nın doğusundaki sorunun çözümünün Minsk mutabakatına riayet etmekten geçtiğini belirtti.

Görüşmelerde bulunmak üzere Ukrayna'ya gelen Simonoviç, ülkedeki temasları çerçevesinde Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, ülkenin doğusundaki sorunun çözülmesi için tarafların Minsk mutabakatına riayet etmesi gerektiğini kaydederek, "Doğudaki soruna çözüm bulmak için hala geç değil. Minsk mutabakatı da, eğer tam olarak gerçekleştirilecekse bu sorunun çözümü için iyi bir başlangıç olur" ifadesini kullandı.

Simonoviç, kendisinin doğudaki ateşkesi izleyen AGİT Özel Gözlem Misyonu şefi Ertuğrul Apakan ile doğuda barışın sağlanmasına ilişkin konularda görüşmelerde bulunduğunu hatırlatarak, bu süreçte AGİT'in önemli rol üstlenmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Ivan Simonoviç, ülkenin doğusundaki insan hakları ihlallerinin büyük bir kısmının, ayrılıkçıların kontrolündeki bölgelerde meydana geldiğini ifade ederek, hükümet güçleri ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların insan haklarının ihlalleri için bir aklama olamayacağını dile getirdi.

Simonoviç, ayrıca Kiev'deki meydan protestoları ile Odessa'daki olayların araştırılmasının çok yavaş ilerlediğini kaydederek, Ukrayna'da adalete olan güvenin tazelenmesi için bu olayların araştırılmasına öncelik verilmesi ve araştırılmasının hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor