Belçika'da ev baskını ve rehine iddiası

Gent kentinde silahlı şüphelilerin bir eve baskın düzenleyerek bir kişiyi rehin aldığı ihbarı sahte çıktı

Belçika'da ev baskını ve rehine iddiası
Belçika'da ev baskını ve rehine iddiası
GİRİŞ 16.12.2014 03:33 GÜNCELLEME 16.12.2014 03:33

Belçika'nın Gent kentinde silahlı 4 kişinin bir eve baskın düzenleyerek bir kişiyi rehin aldığı ihbarının sahte çıktığı bildirildi.

Terör saldırısı ihtimali üzerinde durulan baskın ve rehin alma olaylarının yaşanmadığı, tüm bunların 18 yaşında bir genç tarafından uydurulduğu açıklandı.

Gent savcılık sözcüsü Annemia Serlippens, düzenlediği basın toplantısında, ihbarı yapan 18 yaşındaki Belçika'da kaçak yaşayan ve uyuşturucu kullanan gencin, polisin vaktini boşa harcamak suçlamasıyla sorgulanacağını duyurdu.

Serlippens, "Başlangıçta bu durumu ciddiye almaktan başka seçeneğimiz yoktu. Söyledikleri gayet ikna ediciydi. Aradığında uyuşturucunun etkisi altında olup olmadığını araştırıyoruz" dedi.

Belçika ve dünya kamuoyunu gün boyunca meşgul eden ihbar üzerine polis söz konusu evi güvenlik kordonuna almış ve çevredekilere evlerini terk etmemeleri uyarısı yapmıştı. Yoğun güvenlik önlemlerinin ardından 20 kadar polisin girdiği evde bulunan 3 kişi gözaltına alınmıştı.

İhbarcı gencin sabah saatlerinde binanın alt katındaki iş yerine indiği ve "4 kaleşnikoflu evi bastı, kafama silah dayadılar. Arkadaşım hala evde uyuyor" diyerek yardım istediği ve iş yeri sahibinin bunun üzerine polisi aradığı bildirildi.

Polisin gözaltına aldığı binadaki diğer kiracıların olaylardan habersiz olduğu kısa sürede anlaşıldı. Bunun üzerine dikkatler ihbarcı ve arkadaşına yöneldi. Sorgulanan rehinenin, iddiaları reddettiği, ihbarcının ise kaleşnikoflu saldırganlar konusunda ısrarcı olduğu ifade edildi.

İhbarcı gencin polisi bilinçli meşgul ettiğinin belirlenmesi 2 yıl hapisle ve operasyonun maliyetini karşılamakla cezalandırılabileceği belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi