14 Aralık'ı başlatan şikayet 2 numaradan

14 Aralık operasyonunun başlamasına sebep olan suç duyurusunu kimin yaptığı ortaya çıktı.

14 Aralık'ı başlatan şikayet 2 numaradan
14 Aralık'ı başlatan şikayet 2 numaradan
GİRİŞ 16.12.2014 08:46 GÜNCELLEME 16.12.2014 09:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

14 Aralık operasyonunun daha önce terör örgütü üyeliği suçundan açılan bir davada tutuklu yargılanan Tahşiye Yayınevi’nin eski sahibi Mehmet Nuri Turan’ın şikâyeti üzerine başlatıldığı öğrenildi. Turan, “Fethullah Gülen bizi hedef aldı” dedi.

Mehmet Nuri Turan da bu iddiayı şöyle anlattı:

“Gülen’in amacı devleti çeşitli organlarına sızarak ele geçirmekti. Bizim üzerimizden güç gösterisi yaptı. Yoksa neden bizim gibi küçük bir grupla uğraşmak istesin ki? O süreçte Gülen’in medya organlarında çıkan haberler ve yazıları kimse anlamamıştı. Hatta Ertuğrul Özkök, ‘Gülen ne demek istedi?’ gibi bir yazı yazmıştı.  

İsimsiz ve tarihsiz ihbar mektubuyla operasyon

"Bizim El Kaide, Hizbullah ve İBDA-C’yi desteklediğimiz söyleniyordu. Bir adamın aynı anda 3 futbol kulübünü desteklemesi gibi tuhaf bir ifade. İsimsiz, tarihsiz bir ihbar mektubu tanzim edilerek operasyon başladı. 17 ay hapis yattık. "

‘Çapkın’a mektup yazdım’

"Cezaevinde tutukluyken 2011 yılının Mart ayında dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a bir mektup yazdım. Mektubun işleme konulmadığını zannediyorum. 2014 yılının ilkbahar aylarında, emniyete bir mail attım. Böyle bir mektubumun olduğunu, neden takip edilmediğini sordum.Sonra emniyet beni davet etti. İki kere ifade verdim ve müşteki olduğumu söyledim."

"Fethullah Gülen hedef gösteriyor"

"Gülen kendisi gibi düşünmeyen herkesi hedef gösteriyor. Ancak bizim olayımızda parmak izi çok net. Ben bu süreçte doğrudan Fethullah Gülen’den şikâyetçi oldum. Gülen’in bizimle uğraşmasının temel sebebi devletin her kademesine nüfuz edebilmek adına güç gösterisi yapmaktı. Güç gösterisinden kastım devlet erkini ele geçirmek.” 

"Gülen’i kızdıran kitapları basmaktan vazgeçin"

Öte yandan gazete ve dizide adlarının geçmesinin ardından Tahşiyeciler grubunun, cemaatle diyaloğa geçtiği de dosyada yer alan iddialar arasında. Dosyanın tek müştekisi Mehmet Nuri Turan da bu iddiayı doğruluyor. Milliyet’e konuşan Turan, 2009 yılı Mayıs ayında Mustafa Sungur ve Mustafa Akar ile görüştüğünü ve bu görüşmede gruplarının dizi ve gazetelerde neden hedef gösterildiğini Sungur ve Akar’a sorduğunu söyledi. Sungur ve Akar’ın kendisini görüşmesi için 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Fahri Sarrafoğlu’na gönderdiğini belirten Turan, Sarrafoğlu’nun ise kendisine, “Mehmet Doğan’a suikast yapılacaktı. Fethullah Gülen bunu önledi. Fethullah Gülen’i kızdıran kitapları basmaktan vazgeçin. Polis tarafından dinleniyor ve takip ediliyorsunuz” dediğini anlattı.

KAYNAK: MİLLİYET