Doğu'da soğuk hava

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 6 dereceyle Ardahan'da ölçüldü

Doğu'da soğuk hava
Doğu'da soğuk hava
GİRİŞ 16.12.2014 10:11 GÜNCELLEME 16.12.2014 10:11

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 6 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sistemi ve alçak basınç merkezi etkisinde olan bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu olması tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 6, Erzurum ve Erzincan'da 4, Kars'ta 3, Ağrı ve Bitlis'te 1, Iğdır'da 5, Muş 2, Van ve Hakkari'de sıfır derece tahmin ediliyor.

Günün en yüksek hava sıcaklığının da Erzincan'da 10, Van ve Iğdır'da 8, Bitlis'te 7, Muş'ta 6, Hakkari'de 5, Ağrı'da 4, Erzurum'da 3, Kars'ta 2, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 1 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları Kars'ta 10, Ardahan'da 7, Palandöken Kayak Merkezi'nde 15, Konaklı Kayak Merkezi'nde 20, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 23 ve Kop Dağı'nda 15 santimetre olarak ölçüldü.

Soğuk havanın yaşamı olumsuz etkilediği Ardahan'da ise ağaç ve bitkiler kırağı ile kaplandı. Belediye ekipleri herhangi bir aksaklık yaşanmaması için yol ve kaldırımlarda çalışma yaptı.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde buzlanma, don olayı, pus ve sis beklendiğine dikkati çekerek, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...