Hollanda’da aile birleşimi için geçerli yaş sınırı Türklere uygulanamayacak

Türk Hukukçular Birliği Başkanı Ejder Köse, Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi’ne yaptıkları itirazlarının haklı bulunduğunu belirtti

Hollanda’da aile birleşimi için geçerli yaş sınırı Türklere uygulanamayacak
Hollanda’da aile birleşimi için geçerli yaş sınırı Türklere uygulanamayacak
GİRİŞ 16.12.2014 12:02 GÜNCELLEME 16.12.2014 12:02

Aile birleşimi yoluyla Hollanda’ya yerleşmek isteyenler için geçerli olan en az 21 yaşında olma şartının Türklere uygulanamayacağı bildirildi.

Hollanda Türk Hukukçular Birliği Başkanı avukat Ejder Köse, 19 yaşındaki bir Türkün eşine ikamet izni verilmesi için Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi’ne (IND) yaptıkları itirazın haklı bulunduğunu açıkladı.

IND’nin 19 yaşında olmasına rağmen Türk kadının eşine 5 yıllık ikamet izni verdiğini belirten Köse, “Bu karardan sonra artık aile birleşimi için şart koşulan 21 yaş kuralı Türkler için geçerli olmayacak” dedi.

Köse, Hollanda’da aile birleşimi konusunda 2006 yılında yürürlüğe giren kanunun Türkiye ile AB arasında imzalanan Ankara Anlaşması’na aykırı olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Ankara Anlaşması’nın yanı sıra 1980’de imzalanan Ortaklık Konseyi Kararı’nın 13. maddesinde de Türk vatandaşlarının haklarında kısıtlama yapılamayacağı yer alıyor. Dolayısıyla 2006 yılında yürürlüğe giren 21 yaş kuralı, aile birleşimi kanalıyla ikamet müsaadesi başvurularında gereken diğer şartları yerine getiren Türk vatandaşlarını kapsamaz. IND de bu iki anlaşmaya dayanarak karar verdi. Bu vatandaşlarımızı oldukça rahatlatacak bir adım."

Her iki anlaşmanın Türk vatandaşlarına geniş haklar tanıdığının altını çizen Köse, Türklerin sahip oldukları bu hakların tam anlamıyla hayata geçirilmesi konusunda verdikleri hukuki mücadelenin bundan sonra da devam edeceğini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor