Bedelli yapanların dekontu tezkeresi oldu

Bedelli askerlik başvurularının başlamasından sonra bankalarda yoğunluk yaşandı. Bedelli parasını yatıranlar, dekontla poz verdi.

Bedelli yapanların dekontu tezkeresi oldu
Bedelli yapanların dekontu tezkeresi oldu
GİRİŞ 16.12.2014 13:10 GÜNCELLEME 16.12.2014 13:14
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun onaylanmasının ardından kamuoyunda "bedelli askerlik" olarak bilinen uygulamadan yararlanmak isteyenler, İstanbul'daki askerlik şubelerinde yoğunluk oluşturdu.

18 bin lira ödediklerini gösteren banka dekontlarıyla gelen yükümlüler, Halıcıoğlu'ndaki İstanbul Askerlik Dairesi Başkanlığına gelerek burada "Bedelli muafiyeti" belgesi aldı.

Dekontu alanların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. 

YORUMLAR 100
  • NE GÜNLERE KALDIK 9 yıl önce Şikayet Et
    böyle giderse gün gelecek silah tutan erkek bulunmayacak ne hallere kaldık
    Cevapla
  • kara 9 yıl önce Şikayet Et
    bide cikmislar poz vermisler ben utanirim oray cikipta poz vermeye vatan hayinszin parsi olmayan fakir in oglu hayavanmi onlar olun degilmi ben yaptim 18 ay hakimda helal etmiyorm su an
    Cevapla
  • muratk 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin yaptığınız 18 ay devletin verdiği bir görevse bedelli askerlikte devletin sağlamış olduğu bir kaynaktır. Bu kimse üzerinde bir hakkınız olduğunu göstermez. Emin olun ki yatırılan o paralar çoğu yerde bir çok askerliğini uzun dönem yapmış kişilerin sağladığı yaradan çok daha fazlasını sağlayabilmektedir.
    Cevapla
  • metin demirtürk 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten hepsi yaşlı onlardan er olur mu?
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    gururu parayla satın alanlar...
    Cevapla
  • ali kocabaş 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar yorumları okudum. ben olaya farklı bir açıdan yanaşacağım. bir ülkede yaşıyoruz ve burası zengin fakir herkesin ortak ülkesi. eğer bu ülke batarsa veya gelişirse hepimiz kaybeder veya kazanırız. bir zengin zaten 30 yaşına gelinceye kadar tecil ettirmiş işi gereği. ben iş veren yerine göre binlerle ifade edilen miktarda işçi çalıştırıyor. ailelerle bu sayı daha da artar. yani binlerce insanın karnını doyuruyor ve ülkemize binler hatta milyonlarca liara vergi vererek katma değerde bulunuyor. bu ise devlet eliyle hepimize dönüyor. bırakın zenginler bu kadar katma değer ve hizmet üretirken bedelli askerlikte yapsınlar. bunda ne var. bende başka alanlarda ülkeme katkıda bulunurum...ben fakirim ama zenginle aynı ülkede yaşıyorum ve bende bu ülkede bedava yaşamadığımı başka şekilde ifade ederim ve başım dik gezerim. bırakın artık tarihten kalmış kuru lafları vesselam. şimdi eleştirin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?