Organ nakli beklerken ölen kişinin böbrekleri bağışlandı

İstanbul'da karaciğer nakli beklerken 57 yaşında yaşamını yitiren Suşehrili Nural Düz'ün böbrekleri, vefatından önceki kararı doğrultusunda bir hastaya nakledilmek üzere alındı

Organ nakli beklerken ölen kişinin böbrekleri bağışlandı
Organ nakli beklerken ölen kişinin böbrekleri bağışlandı
GİRİŞ 16.12.2014 14:26 GÜNCELLEME 16.12.2014 14:26

İstanbul'da karaciğer nakli beklerken 57 yaşında vefat eden Suşehrili Nural Düz'ün böbrekleri, ölmeden önceki kararı doğrultusunda bağışlandı.

İstanbul'daki evinde 12 Aralık'ta beyin kanaması geçiren mali müşavir Düz, kaldırıldığı Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün yaşamını yitirdi. Karaciğer nakli beklerken hayata gözlerini yuman Düz'ün böbrekleri, bir hastaya nakledilmek üzere alındı.

Düz'ün cenazesi, memleketi Sivas'ın Suşehri ilçesinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Kemalpaşa Mahallesi'ndeki aile kabristanında toprağa verildi.

Doğum gününde vefat etti

Nural Düz'ün oğlu Doğan Düz (28), taziyeleri kabul ettikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, babasının Ağustos ayından beri karaciğer nakli beklediğini ancak nakil gerçekleşmeden vefat ettiğini söyledi.

Babasının ne zaman organ bağışı yaptığını bilmediklerini ifade eden Düz, "Babam, 12 Aralık'ta evde düşmesi sonucu beyin kanaması geçirdi, hastanede 3 gün tedavi gördükten sonra doğum günü olan 15 Aralık'ta vefat etti. Babamın organlarını bağışladığını vefatından sonra öğrendik ve çok mutlu olduk. Kime verildiğini bilmiyoruz ama bir hastanın hastalığına çare olduğundan dolayı mutlu olduk. Yüreğimiz buruk ama Cenab-ı Allah, o kardeşimize sağlıklı uzun ömür versin" dedi.

"Ben de organlarımı bağışladım"

Düz, babası karaciğer nakli beklerken, halkın organ bağışı konusunda yeterli derecede duyarlı olmadığını gördüklerini belirterek, "Ağustos ayından bugüne kadar nakil bekledik fakat babam için bir donör bulamadık. Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Bu olaydan sonra ben de organlarımı bağışladım. Toplumumuzun organ bağışı konusunda bilinçlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Babasının 15 Aralık 1957 doğumlu olduğunu belirten Düz, "Babamın doğum gününü kutlayamadık çünkü 15 Aralık 2014'te vefat etti. Mekanı cennet olsun. Halkımızı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...