Çorum'daki cinayet davası

Çorum'da iki grup arasında çıkan ve bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya karıştıkları iddia edilen biri tutuklu iki sanık, 18 yıl 4'er ay hapis cezasına çaptırıldı

Çorum'daki cinayet davası
Çorum'daki cinayet davası
GİRİŞ 16.12.2014 14:47 GÜNCELLEME 16.12.2014 14:47

Ccedil;orum'da iki grup arasında çıkan ve bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya karıştıkları iddia edilen biri tutuklu iki sanık, 18 yıl 4'er ay hapis cezasına çaptırıldı.

Yavruturna Mahallesi'nde 2012 yılının mayıs ayında iki grup arasında çıkan ve Hacı Çelik'in (45) ölümü, Ahmet Çelik'in ise (18) yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili tutuklanan Mustafa İşli (38) ile tutuksuz sanık Taner Kaya'nın (25) yargılanmasına, Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada, haklarında "kasten adam öldürme ve silahla yaralamaya yardım" suçlarından dava açılan sanıklar İşli ve Kaya ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanıklar, son kez yaptıkları savunmalarında olayla ilgilerinin bulunmadığını ileri sürerek beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından sanıklara, bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı olayla ilgili "yardımda bulunmaktan" ceza verileceğini belirtti. Heyet, her iki sanığı da Hacı Çelik'in öldürülmesine yardım suçundan 12 yıl 6'şar ay, Ahmet Çelik'in yaralanmasına yardım suçundan da 5 yıl 10'ar ay olmak üzere toplam 18 yıl 4'er ay hapse mahkum etti.

Olay

2012 yılının mayıs ayında Yavruturna Mahallesi'ndeki Esnafevler Camisi önünde iki grup arasında kavga çıkmış, tabancayla vurulan Hacı Çelik hayatını kaybederken, beraberindeki Ahmet Çelik yaralanmıştı. Olay sonrasında kaçan ve cinayet şüphelisi olarak aranan Kerim Narman, Amasya'daki Sultan Beyazid Camisi Külliyesinde silahla intihar etmişti. Olaya karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan Mustafa İşli tutuklanırken, Taner Kaya tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü