Engelli oğlunu tekerlekli arabayla İzmir'e götürmek istemesi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşayan ve spastik engelli oğlunu tedavi ettirmek amacıyla 3 tekerlekli el arabası ile İzmir'e gitmeye çalışan Zeynel İncesu'ya, Kaymakam Yılmaz'ın konudan haberdar olması üzerine ambulans tahsis edilmişti

Engelli oğlunu tekerlekli arabayla İzmir'e götürmek istemesi
Engelli oğlunu tekerlekli arabayla İzmir'e götürmek istemesi
GİRİŞ 16.12.2014 15:26 GÜNCELLEME 16.12.2014 15:26

Ortaca'da 74 yaşındaki Zeynel İncesu'nun, tedavi için İzmir'e götürmek istediği spastik engelli oğlunun Muğla'da hastanede yapılan muayenesinde, sevkine gerek görülmediği belirtildi.

Zeynel İncesu, beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle doğuştan spastik engelli 25 yaşındaki oğlu Metin'i belindeki 2,5 santimetre kayma nedeniyle tedavi için İzmir'e götürmek istemişti.

İncesu, oğlunu İzmir'e ambulansla götürebilmek için yaptığı başvurulardan cevap alamaması üzerine 3 tekerlekli el arabası ile yola çıkmıştı. Durumundan haberdar olan Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, İncesu'ya ambulans tahsis edilmesini sağlamıştı.

Metin İncesu'nun, ambulansla götürüldüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde yapılan muayenesinde, İzmir'e sevkine gerek olmadığı kanaatine varıldı ve evine yollandı.

Zeynel İncesu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini dün yetkililerin ikna ettiğini ve tekerlekli arabadan İzmir'e götürmek için ambulansa aldıklarını anlattı.

İzmir'e gittiklerini zannederken Muğla'ya geldiklerini ifade eden İncesu, "Hastanede yapılan muayenede doktor, 'Evet beli kaymış ama yapabilecek bir şeyimiz yok. Eve götürün' dedi. Ben de 9 Eylül Üniversitesine gittiğimizi söyledim. 'Hiçbir şey yapamıyoruz, evine gitsin' dedi. Ambulans bizi aldı ve eve getirdi" diye konuştu.

Kendisine ambulans sağlanması için 9 gün beklediğini iddia eden İncesu, "En sonunda bıçak kemiğime deyince 3 tekerlekli arabamla iterek İzmir'e gidiyordum. Beni yoldan çevirdiler. Şimdi tekrar evdeyiz ama biz İzmir'e gitmek istiyoruz" dedi.

Ortaca Kaymakamı Yılmaz ise konuyla ilgili şunları söyledi:

"Metin İncesu, İzmir'e sevki için hastanede muayene edildi. Doktorlar sevkine gerek görmedi. Aile buna rağmen çocuğunu İzmir'e götürüp tedavi ettirmek istiyor. Biz de Valilik aracılığıyla ailenin İzmir'e gitmesi için her türlü girişimi yaptık. Aile, istekleri üzerine en kısa zamanda İzmir'e gidecek."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı