20 yıldır sırtındaki mermiyle yaşıyor

Vatani görevini yaparken düştükleri pusuda yaralanan kişi, 20 yıldır, felç riski bulunduğu gerekçesiyle çıkartılmayan mermi ile yaşıyor.

20 yıldır sırtındaki mermiyle yaşıyor
20 yıldır sırtındaki mermiyle yaşıyor
GİRİŞ 16.12.2014 15:46 GÜNCELLEME 16.12.2014 15:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraşlı Ahmet Paksoy, 20 yıldır, vatani görevini yaparken düştükleri pusuda sırt kemiğine isabet eden ve felç riski nedeniyle çıkartılmayan mermiyle yaşıyor.

Merkez Onikişubat ilçesinde ikamet eden 3 çocuk babası 41 yaşındaki Paksoy, Elazığ'da vatani görevini yaparken, 1994'de terör örgütü PKK'nın kurduğu pusuda sırtından yaralandı. Elazığ Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Paksoy'un parçalanan bağırsaklarından 40 santim kesildi ancak sırt kemiğine saplanan kurşun, felç riski bulunduğu için çıkartılmadı.

Gülhane Askeri Tıp Akademisindeki 2 aylık tedavinin ardından uzuv kaybı olmadığı için Paksoy'a "askerliğe elverişlidir" raporu verildi. İki aylık hava değişiminin ardından birliğine dönen Paksoy, sırtındaki kurşunla kalan 85 günlük vatani görevini tamamlayarak terhis oldu.

Paksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, sırtındaki mermi çekirdeği nedeniyle zaman zaman sağlık sorunları yaşadığını söyledi. Yaşadığı sıkıntıları ve olay anını anlatan Paksoy, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde düştükleri pusuda kendisiyle beraber yaralanan komutanının 13 gün sonra şehit olduğunu anlattı.

Felç riski taşıdığı için sırtındaki mermi çekirdeğinin çıkartılmadığını belirten Paksoy, uzuv kaybı olmadığı için de "gazi" unvanı verilmediğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Malul Sayılmayan Gaziler Derneği 9 yıl önce Şikayet Et
    Terörle mücadele sırasında yaralanan uzuv kaybı olmadığı için gazi sayılmayan arkadaşlar Ankara'da Malul Sayılmayan Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği kurulmuştur derneğimizin çatısı altında toplanıp hep birlikte gazilik onurumuzu alalım bu durumda olan arkadaşlar derneğimize üye olalım. https://www.facebook.com/groups/msg2015/?fref=ts
    Cevapla
  • huseyin adar 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ulkede 9600 gaziligini almamiş insanlar devletine durust davrandigi içindir yoksa insan yaralandiktan sonra kafa olarak askerligini yapamaz ama malesef devletimiz bize ihanet ve haksizlik yapti devaminida akp getiriyor yaziklar olsun
    Cevapla
  • niyazi tırşık 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkeyi yönetenler utansın afrikaya var. kızılderili lere bile var ama bize geldimi bütçe yok batsın böyle adalet
    Cevapla
  • arslan dilek 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşime geçmiş olsun diyorum bende ayagımdan kurşun yedim benide saymadılar.benim gibi 10 binlerce arkadaşımda aynı durumda aslında çatışmaya girmiş herkes gazi hakkı verilmelidir.çatışmaya giren arkadaşlarımın ben bu kurşunu çatışmada yedim helaya giderken değil
    Cevapla
  • tmsyg ahmetpaksoy 9 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun kardeşlerim inşallah tüm malül sayılmayan gaziler gazi olana kadar mücaledeye devam
    Cevapla
  • mrt-x 9 yıl önce Şikayet Et
    Tam bi sacmalık gazi olmak icin illaki uzuv kaybımı gerekir adam catısmaya girmis ve yaralanmıs gazi statüsüne girmesi gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"