Suriyeliler geçici hükümeti protesto etti

Kilis'te yaklaşık 100 kişilik grup, "yardımların adil dağıtılmadığı" gerekçesiyle eylem yaptı

Suriyeliler geçici hükümeti protesto etti
Suriyeliler geçici hükümeti protesto etti
GİRİŞ 16.12.2014 16:07 GÜNCELLEME 16.12.2014 16:07

Kilis'te, bir grup Suriyeli, "yardımların adil dağıtılmadığı" gerekçesiyle Suriye geçici hükümetini protesto etti.

Recep Tayyip Erdoğan Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Arapça ve Türkçe sloganlar attı.

Muhammead Nasır Suhni, burada grup adına yaptığı açıklamada, kendilerini temsil eden geçici hükümetin, gelen yardımları adaletsiz şekilde kullandığını öne sürdü.

Geçici hükümetin yerine daha adil bir yönetimin getirilmesi gerektiğini ifade eden Suhni, "Yeni gelecek hükümet, özellikle Türkiye ve Ürdün'deki mültecilere yardım etmeli, yönetim mali ve lojistik anlamda halkın seçtiği kişiler tarafından denetlenmeli" dedi.

Halep'e yapılan harcama kalemlerinin düzenli olarak açıklanması gerektiğine işaret eden Suhni, durumları incelenmek üzere özel bir heyet kurulmasını talep etti.

Halep'te doktor olarak görev yapan Ömer Dede de Özgür Suriye Ordusu saflarında Esed ve IŞİD’e karşı verilen mücadelede aktif olarak yer aldığını, daha sonra da Türkiye'ye geldiğini belirtti.

Türkiye'ye geldiğinde geçici hükümetin kendilerine sahip çıkacağını sandığını ancak Türk hükümetinden başka kimsesin sığınmacılara sahip çıkmadığını gördüğünü ifade eden Dede, bu nedenle eyleme katıldığını söyledi.

Öğretmen Dima Beşşar da geçici hükümetin mültecilerin haklarını yediğini, yaşanan bu haksızlığa "dur" demek için eylem yaptıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!