Pakistan'daki okul baskını

İngiltere, Hindistan ve Afganistan saldırıyı şiddetle kınadı

Pakistan'daki okul baskını
Pakistan'daki okul baskını
GİRİŞ 16.12.2014 16:47 GÜNCELLEME 16.12.2014 16:47

Pakistan'ın Peşaver kentinde bir okula düzenlenen ve en az 148 kişinin ölümüyle sonuçlanan baskını İngiltere, Hindistan ve Afganistan şiddetle kınadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Peşaver'de sabah saatlerinde askerin yönettiği, asker ve sivil memurların çocuklarının bulunduğu okula düzenlenen baskını kınayarak, "Hiçbir şey okula giden çocukların böyle korkunç bir saldırıya maruz kalmasını haklı çıkaramaz" dedi.

Hammond, "Bugün Peşaver'deki okula düzenlenen terörist saldırı ve yaşanan trajik can kayıplarıyla ilgili haberlerden dehşete düştüm. Yaralanan ve hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını derinden paylaşıyorum. Birleşik Krallık, terör ve aşırıcılıkla mücadelede Pakistan hükümeti ve halkı ile omuz omuza durmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise uluslararası toplumu Taliban'ın düzenlediği baskını kınamaya çağırdı. Modi, baskını "alçakça bir terörist saldırı" şeklinde tanımlayarak, masum insanların vahşice katledildiği saldırı karşısında konuşmanın anlamsız olduğunu kaydetti.

Afganistan Devlet Başkanı Mohammad Eşref Gani de saldırıyı kınayarak, saldırının insanlık dışı olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar