Kuveyt - Mısır Ortak Komitesi Toplantıları

Mısır ile Kuveyt arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalandı

Kuveyt - Mısır Ortak Komitesi Toplantıları
Kuveyt - Mısır Ortak Komitesi Toplantıları
GİRİŞ 16.12.2014 17:31 GÜNCELLEME 16.12.2014 17:31

Mısır ile Kuveyt arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalandı.

Kuveyt'i ziyaret eden Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, Kuveyt-Mısır Ortak Komitesi 10. dönem toplantıları kapsamında, iki ülke arasında ekonomik anlaşmalar imzalandığını belirtti.

İki ülke arasında ekonomi alanında işbirliğini geliştirme isteği olduğunu ifade eden Şükri, "İki taraf arasında imzalanan en önemli anlaşma, çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması oldu. Bu anlaşma, işadamlarını çekmek, yatırım için uygun ortamı sağlamak ve işbirliğini geliştirmek için temel faktör olacak" dedi.

Şükri, anlaşmalar hakkında şunları söyledi:

"Mısırlı ilgili bakanlıklar ve kurumların temsilcileri ile Kuveytli meslektaşları, bir çalışma konseyi oluşturdular ve Kuveyt-Mısır Ortak Komitesi 10. dönem toplantıları kapsamında büyük başarı kaydettiler. Bu kapsamda, taraflar arasında 12 anlaşma imzalandı. Bunun yanında bazı anlaşmaların ve mutabakatların hazırlığı yapıldı. Diplomatik alanda, eğitim-öğretim ile yüksek öğrenim, spor, bayındırlık, deniz ve liman işletmeleri konularında işbirliği için bazı projeler hazırlandı. Mısır-Kuveyt Ticaret Merkezi inşa edilmesi gibi çeşitli öneriler sunuldu."

Önerilerin ve anlaşmaların en kısa zamanda hayata geçirilmesini temenni ettiğini belirten Şükri, "Kuveyt-Mısır Ortak Komitesi 10. dönem toplantıları, 2010'daki toplantının akabinde Arap bölgesinde yaşanan olaylar ve değişimlerin üzerinden 4 yıl geçmesinin ardından bugün tekrar yapıldı. Bugün komitenin toplanması, halklarımızın ve ülkelerimizin yoluna devam etme ve ortak faydalar gerçekleştirme konusundaki istek ve iradesine delil teşkil ediyor" diye konuştu.

Şükri, Kuveyt'in, Mart 2015'de Mısır'da yapılacak ekonomi konferansına üst düzeyde katılmasını temenni ettiğini belirterek, bu konferansın Mısır'daki yatırım fırsatlarını görmek için iyi bir fırsat olacağını ifade etti.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh​ Sabah ise Mısır'daki konferansa üst düzey heyetle katılacaklarını ve katkı sağlayacaklarını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi