TC Kimlik No ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama

SSK ve SGK bünyesinde bulunan işlemler arasında TC Kimlik NO ile hizmet dökümü sorgulama ve prim sorgulama gibi bir çok işlem bulunuyor.

TC Kimlik No ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama
TC Kimlik No ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama
GİRİŞ 17.12.2014 15:40 GÜNCELLEME 17.12.2014 15:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İnternet üzerinden yapılabilen işlemler gün geçtikçe artıyor. TC Kimlik No ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile çalışanlara büyük kolaylık sağlanıyor. İsteyen çalışanlar internet üzerinden kolaylıkla hizmet dökümü bilgilerine ulaşabiliyor. SGK SSK bünyesinde yapılacak işlemlere dair detaylara haberimizin içerisinde ulaşabilirsiniz.

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

SGK – SSK SİGORTA SORGULAMA

Dilerseniz ilk olarak size SGK-SSK’nın size ne gibi faydaları olacak onlardan bahsedelim. Yaşınız ilerlediğinde ve çalışamayacak duruma geldiğinizde SGK SSK  devreye giriyor ve emekli olarak maaş almaya başlıyorsunuz. Bunun öncesinde ise hastalık, malullük ve ölüm gibi durumlarda ise sigortanız size gerekli yardımı sunuyor. Tabi bu sigortanın bir karşılığı var. Ödemeniz gereken sigorta primleriyle SGK SSK’nın size sağladığı ayrıcalıklardan yararlanabiliyorsunuz. SGK SSK’dan emekli olmak için ise belirli bir yaşı, belirli bir prim gününü ve belirli bir primi ödemeniz gerekmektedir. Bu şartları sağladığınız taktirde SGK SSK’dan emekli olabilir, hayatınızın geri kalanında çalışmadan maaş alabilirsiniz. SGK SSK sayesinde insanlar gelecekte daha iyi hayat şartlarına kavuşarak sevdikleriyle daha iyi vakit geçirebiliyorlar.

SSK hizmet dökümü sorgulama işleminizi nasıl yapacağınızı yukarıdaki linke tıkladığınız takdirde öğrenebilirsiniz. SSK hizmet dökümü sorgulamanızı şifresiz yapmak istiyorsanız ilk işlem olarak uyruğunuzu seçmelisiniz. SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi için uyruk kısmını Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız T.C. olarak işaretlemeliler. Daha sonra SSK hizmet dökümü sorgulama yapmak için T.C. kimlik numaranızı giriniz. SSK hizmet dökümü sorgulama için nüfus cüzdanınıza kayıtlı olan ili seçiniz. SSK hizmet dökümü sorgulama için yine nüfus cüzdanınıza kayıtlı olan cilt numaranızı giriniz. SSK hizmet dökümü sorgulama doğduğunuz yılı seçiniz. SSK hizmet dökümü sorgulama için son işlem olarak güvenlik kodunu giriniz ve sorgulama butonuna basınız.
SSK hizmet dökümü sorgulama için uyruk kısmını yabancı bir ülkede yaşayan vatandaşlarımız yabancı olarak işaretlemeliler. SSK hizmet dökümü sorgulama için uyruk kısmını hallettikten sonra T.C. kimlik numaranızı giriniz. SSK hizmet dökümü sorgulama için doğduğunuz yılı seçiniz. SSK hizmet dökümü sorgulama için ikamet tezkere numaranızı giriniz. SSK hizmet dökümü sorgulama için güvenlik numarasını kodlayınız ve sorgula butonuna tıklayınız.

SSK hizmet dökümü sorgulama için sorgula butonuna tıkladıktan sonra karşınıza yeni bir sayfa gelecektir. Karşınıza gelen sayfada SSK hizmet dökümü sorgulama için “Hizmet Bilgisi” sekmesine tıklayınız. SSK hizmet dökümü sorgulama için “Hizmet Bilgisi” sekmesinde yer alan seçeneklerden “Hizmet Bilgisi 4A” seçeneğine tıklayınız. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra SSK hizmet dökümü sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

SSK hizmet dökümü sorgulama işlemini bir de E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle yapabilirsiniz. Bir E-Devlet şifresine sahip değilseniz SSK hizmet dökümü sorgulama işlemini yapamazsınız. SSK hizmet dökümü sorgulama için E-Devlet şifresi almak için PTT şubesine gitmeniz gerekir. PTT şubesine T.C. kimlik numaranızın yazılı olduğu nüfus cüzdanınızla gitmeniz gerekir. E-Devlet şifresi için başvuru yaptıktan sonra 2 TL ücret ödeyerek şifrenizi alabilirsiniz. Ardından SSK hizmet dökümü sorgulama için “Hizmet Bilgisi 4A” seçeneğine tıklamanız gerekir. İlk kez E-Devlet üzerinden işlem yapıyorsanız “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna basınız. Kimlik doğrulaması yaptıktan sonra SSK hizmet dökümü sorgulama için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifresini giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra SSK hizmet dökümü sorgulama için sisteme girişinizi gerçekleştiriniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra SSK hizmet dökümü sorgulama yaparak tüm SSK hizmet bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

SGK’nın uygulamaya koyduğu hizmetler sadece SSK hizmet dökümü sorgulama ile sınırla değildir. SGK SSK hizmet dökümü haricinde birçok sorgulama ve hesaplama işlemimizi internet üzerinden yapabilme imkanı sağlamıştır. SGK, SGK SSK maaş sorgulama, SGK SSK maaş hesaplama, SGK SSK sicil no sorgulama, SGK SSK borç sorgulama, SGK SSK emeklilik hesaplama gibi birçok işlemi çok kolay bir biçimde yapabilmemizi sağlamıştır.

Şimdi öncelikle SGK’nın ne olduğundan, daha sonra SGK uygulamalarını nasıl yapacağınızdan bahsedelim. SGK, kişilerin sağlık hizmetlerinden ve sosyal güvencelerden yararlanabilmesi için kurulmuş bir yapıdır. SGK sayesinden bireylerin mağdur olmaması ve başka bireylere muhtaç olarak yaşamaması amaçlanmıştır. Ülkemizde SGK kavramı sosyal devlet anlayışı kavramının yanında sigortacılık kavramına da eş değer bir yapıdadır. SGK’da sigortalı kişilere verilecek olan sigorta miktarı ve hangi durumlarda sigorta verileceği daha önceden belirlenmiştir.
Bireylerin SGK’dan yararlanabilmesi için belli miktarlarda SGK primi yatırmaları gerekir. SGK’ya yatırdıkları bu primler sonucunda kişiler sağlık hizmetlerinden ve sosyal güvencelerden yararlanabilirler. Daha önceden SGK primi yatırmayan  ya da yatıramayan kişiler anne, baba ve eş gibi yakınları sayesinde bu hizmetlerden yararlanıyordu. Artık SGK’nın 2012 yılında yürürlüğe koyduğu Genel Sağlık Sigortası sistemiyle prim ödeyemeyen vatandaşlarımızda sağlık hizmetleri ve sosyal güvencelerden yararlanabilecekler. SGK’nın koyduğu bu sistemle artık daha katılımcı, daha eşit ve daha sürdürülebilir bir yapı ortaya konmuştur.

SGK’nın kurulmasıyla ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın SGK’ya karşı güveni artmıştır ve geleceğe dair olan endişeler SGK sayesinde azalmıştır. SGK’nın kanunlarca belirlenen belli başlı görevleri vardır. Peki SGK’nın görevleri nelerdir diye soracak olursanız;

•    SGK, ulusal kalkınma için uygulanan politika ve stratejileri yıllık uygulama programlarını da göz önünde bulundurarak SGK politikalarını uygulamalı, SGK politikalarını geliştirme adına çalışmalar yapmalıdır.
•    SGK; hizmet verdiği gerçek ve tüzel kişilerin hak ve yükümlülüklerini bilmeli ve bu kişilere kolaylaştırmalıdır.
•    SGK; sosyal güvenlik ile ilgili konularda uluslararası gelişmeleri takip etmeli, Avrupa Birliği ve diğer uluslararası kurum ve kuruluşlar ile anlaşmalar yapmalıdır.
•    SGK; yabancı ülkelerle yapılacak olan anlaşmalarla alakalı gereken çalışmaları yürütmeli, yapılan bu anlaşmaları uygulamalıdır.
•    SGK; sosyal güvenlik alanına ilişkin kamu kurum ve kuruluşları arasında birliği sağlamalı ve bu kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışma içinde olmalıdır.
•    SGK; kanunlarca kendisine verilen görevleri yerine getirmelidir.
SGK, 2 koldan oluşmaktadır. SGK kollarından biri meslek hastalığı veya iş kazası sebebiyle, hastalık ya da annelik sigortasını kapsamına alan kısa vadeli sigorta koludur. SGK kollarından ikincisi; malullük, ölüm ve yaşlılık sigortasını kapsamına alan uzun vadeli sigorta koludur.
SGK kısa vadeli sigorta kolu kapsamına giren vatandaşlarımıza;
•    SGK;  kişi geçici iş göremez durumda ise günlük geçici iş göremezlik ödeneği verir.
•    Ancak kişi sürekli iş göremez haldeyse kişiye SGK tarafından sürekli iş göremezlik ödeneği verilir.
•    Eğer kişi iş kazası veya meslek hastalığı sebebiyle vefat ettiyse ölen kişinin hak sahiplerine SGK tarafından gelir bağlanır.
•    SGK tarafından gelir bağlanan kız çocuklarına, evlendikleri takdirde evlenme ödeneği verilir.
•    Hastalık veya annelik sigortası sebebiyle iş göremez durumda olan kişilere SGK yine günlük geçici iş göremezlik ödeneği bağlar.
•    Annelik sigortası kapsamına giren kişilere SGK emzirme ödeneği bağlar.
•    SGK, ölen sigortalı kişiye cenaze yardımı yapar.
•    SGK; kişilerin emekliliği için de SGK askerlik borçlanması ve SGK doğum borçlanması hakkı tanır.
Uzun vadeli sigorta kolu kapsamına giren vatandaşlarımıza;
•    Malul kişilere malullük sigortası kapsamından SGK malullük aylığı bağlanır.
•    65 yaş üstü olan vatandaşlarımız eğer herhangi bir aylık almıyorlarsa yaşlılık sigortası kapsamında bu kişilere SGK tarafından yaşlılık aylığı bağlanır ve toptan bir SGK ödemesi yapılır.
•    Ölen sigortalı kişiye ölüm sigortası kapsamında ölüm aylığı, toplu bir ölüm aylığı ödemesi ve yetim aylığı alan kız çocuklarına çeyiz parası adı altında evlenme ödeneği SGK tarafından verilmektedir.
SGK Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınan vatandaşlarımıza;
•    Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan kişilere ve bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu kişilere sağlık hizmeti verilmesini SGK sağlamıştır.
•    Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan kişilerin ve bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu kişilerin hastalıklardan korunmaları için SGK tarafından bireysel koruyucu sağlık hizmetleri politikalarının belirlenmesine ve SGK’nın bu politikaları uygulamasına katkı sağlamıştır.
•    Yine SGK tarafından Genel Sağlık Sigortasına bağlı olan kişilere hak ve yükümlülükleri bildirilmelidir.

SGK sayesinde yapacağınız birçok uygulamadan yukarıda bahsetmiştik. Şimdi de SGK uygulamalarını nasıl yapacağınızdan bahsedelim.

SGK SSK emekli maaşı hesaplama işleminizi internet üzerinden çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. SGK’nın resmi sitesinden yapacağınız SGK SSK emekli maaşı hesaplama işlemi için T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekir. SGK SSK emekli maaşı hesaplama için SSK sicil numarasını giriniz. SSK sicil numaranızı bilmiyorsanız SGK SSK emekli maaşı hesaplama yapmadan önce öğrenmelisiniz. SGK SSK emekli maaşı hesaplama için babanızın adınızı giriniz. SGK SSK emekli maaşı hesaplama için nüfus cüzdanınıza kayıtlı olan ili seçiniz. SGK SSK emekli maaşı hesaplama için doğum tarihini gün-ay-yıl biçiminde giriniz. SGK SSK emekli maaşı hesaplama için “Sorgula” butonuna basınız ve SGK SSK emekli maaşı hesaplama işleminizi tamamlayınız.

SGK SSK emekli maaşı sorgulama işleminizi iki şekilde yapabilirsiniz. SGK SSK emekli maaşı sorgulama için E-SGM ve E-Devlet sayfalarını kullanabilirsiniz. E-SGM üzerinden sadece kimlik bilgilerinizle SGK SSK emekli maaşı sorgulama işlemini yapabilirsiniz. E-SGM sayfasına SGK SSK emekli maaşı sorgulama için kimlik bilgilerinizi girdikten sonra “Emekli Aylık Bilgisi” sekmesine tıklayınız. Ardından SGK SSK emekli maaşı sorgulama için “Emekli Aylık Bilgisi 4A” seçeneğine tıklayınız ve SGK SSK emekli maaşı sorgulama işleminizi tamamlayınız. E-Devlet üzerinden SGK SSK emekli maaşı sorgulama için E-devlet şifrenizin olması gerekir.

SGK SSK emekli maaşı sorgulama için E-Devlet şifresini PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alabilirsiniz. SGK SSK emekli maaşı sorgulama için “4A Emekli Aylık Bilgisi” sekmesine tıklayınız. SGK SSK emekli maaşı sorgulama için kimlik doğrulamasını gerçekleştiriniz. Kimlik doğrulamasından sonra SGK SSK emekli maaşı sorgulama için E-Devlet şifresini ve T.C. kimlik numarasını giriniz. SGK SSK emekli maaşı sorgulama için sisteme giriş yapınız ve SGK SSK emekli maaşı sorgulama işleminizi tamamlayınız.

SGK SSK emeklilik hesaplama işleminizi de SGK’nın sunmuş olduğu internet hizmetleri sayesinde yapabilirsiniz. SGK SSK emeklilik hesaplama için ilk olarak cinsiyetinizi giriniz. SGK SSK emeklilik hesaplamasında cinsiyet önem arz eder. Çünkü kadınlar ve erkekler için SGK emeklilik hesaplama işlemi farklılık göstermektedir. SGK SSK emeklilik hesaplama için doğum tarihinizi gün-ay-yıl şeklinde giriniz. SGK SSK emeklilik hesaplama için hizmete başlama tarihinizi gün-ay-yıl şeklinde giriniz. SGK SSK emeklilik hesaplama için maluliyet ve erken yaşlanma seçeneklerini size uygun biçimde seçiniz. SGK SSK emeklilik hesaplama için SSK prim ödeme gün sayınızı giriniz. SGK SSK emeklilik hesaplama için diğer sandıklara ait gün sayınızı giriniz. SGK SSK emeklilik hesaplama için askerlik/sanatçı gün sayınızı giriniz. SGK SSK emeklilik hesaplama için fiili gün sayınızı ve yurtdışı gün sayınızı giriniz. SGK SSK emeklilik hesaplama için 3600 prim gün sayınızın dolduğu tarihi- gün ay-yıl biçiminde giriniz. SGK SSK emeklilik hesaplama için son işlem olarak “GÖNDER” butonuna tıklayınız ve SGK SSK emeklilik hesaplama işleminizi yapınız.

SGK SSK borç sorgulama işleminizi de online tahsilat üzerinden yapabilirsiniz. SGK SSK borç sorgulama için “Sorgu Türü” sekmesinden “4A İşveren Ödemeleri” seçeneğine tıklayınız. SGK SSK borç sorgulama için “Sorgu Tipi” sekmesinden size uygun olan seçeneğe tıklayınız. SGK SSK borç sorgulama için sicil numaranızı giriniz. SGK SSK borç sorgulama için son olarak güvenlik kodunu giriniz ve “Borç Sorgula” butonuna tıklayınız. SGK SSK borç sorgulama işleminizi yaptıktan sonra SGK SSK borç ödeme işleminizi de yine aynı sayfadan yapabilirsiniz.

SGK SSK sicil no sorgulama işlemini de E-SGM ve E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. SGK SSK sicil numaranızı bilmeniz SGK SSK emekli maaşı hesaplamalarınızda size gerekecektir. Sadece SGK SSK emekli maaşı hesaplama değil SGK’dan yapacağınız birçok işlemde SGK SSK sicil numarası sizden istenecektir. SGK SSK sicil no sorgulama için E-SGM sayfasına kişisel kimlik bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde giriniz. SGK SSK sicil no sorgulama için sorgula butonuna tıklayınız. Açılan sayfada SGK SSK sicil no sorgulama için “Tescil Kaydı Tespiti” sekmesinin altında yer alan “Tescil Kaydı Tespiti 4A” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra SGK SSK sicil no sorgulama işleminizi tamamlayınız.

SGK SSK sicil no sorgulama için E-Devlet sistemini kullanmak istiyorsanız SGK SSK sicil no sorgulama için E-Devlet şifresini almanız gerekir. SGK SSK sicil no sorgulama için E-Devlet şifresine herhangi bir PTT şubesinden 2 TL ücret ödeyerek sahip olabilirsiniz. SGK SSK sicil no sorgulama için şifrenizi aldıktan sonra “4A tescil Kaydı Tespiti” sekmesine tıklayınız. SGK SSK sicil no sorgulama için T.C. kimlik numarasını ve E-devlet şifresini giriniz. SGK SSK sicil no sorgulama için “sisteme giriş yap” butonuna tıklayınız. Bu işlemlerden sonra SGK SSK sicil no sorgulama işleminizi tamamlayınız.

SGK’ nın Görevleri Nelerdir ?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun (SGK) bazı görevleri çeşitli birçok görevi bulunmaktadır. SGK’ nın bazı görevlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:
•    SGK, sosyal güvenliğe ait olan tüm konularda uluslararası gelişmeleri izlemektedir ve gerekli olan tüm değerlendirmeleri yapmaktadır. 
•    SGK, kendi kurumuna bağlı bulunan gerçek ve tüzel kişilere hizmet sunar ve bu şekilde onları hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmektedir.
•    SGK, sosyal güvenlik kapsamında kamu idareleri için iş birliği kurmaktadır ve bu şekilde koordinasyonu sağlamaktadır.
•    SGK, bazı sosyal güvenlik politikaları uygulamaktadır. Bunlar; ulusal kalkınma politikaları ile yıllık uygulama programları gibi politikalarıdır.
•    SGK, sosyal güvenlik politikalarının daha güncel, daha yeni, daha iyi olmasına yönelik çalışmalar yapar.
•    SGK, yabancı ülkeler ile yapılacak olan sözleşmeleri yürütür ve bunlara ait çalışmalar yapar.
•    SGK, bu kanun ile veya başka kanunlar ile kuruma verilen görevleri yerine getirmektir.
Bu şekilde SGK’ nın bazı görevlerini belirtmek mümkündür. Bu maddelerin dışında da SGK’ nın birçok görevi bulunmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İle Yararlanılan Bazı Hizmetler

SGK’ nın kendi resmi sitesinde E-SGM uygulaması üzerinden birçok farklı hizmetten yararlanabilir. SGK’ nın resmi sitesi üzerinden yararlanılan bazı hizmetler şunlardır: SGK Kesenek Bilgi Sistemi, SGK E-Bildirge, SGK Evrak Takibi, SGK Kart ile Prim Ödeme, SGK maaş bordrosu, SGK maaş hesaplama, SGK yurtdışı borçlanması, SGK borç ödeme, SGK işe giriş, SGK iş göremezlik, SGK SSK rapor parası, SGK yetim aylığı, SGK E-Hizmet, SGK SSK hizmet dökümü sorgulama gibi hizmetlerdir.

SGK SSK Nedir?

SSK, SGK’ nın 4A sigorta koluna bağlı kişilere denilmektedir. Bir işveren tarafından SGK’ ya bağlı olarak çalıştırılan kişilere SSK’ lı kişiler adı verilmektedir. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi internet üzerinden online olarak yapabilmekteyiz. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi internet üzerinden online olarak yapabilmek bize önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlamaktadır. İnternet üzerinden yapılan işlemlerin güvenli ve hızlı olması çok önemlidir. SGK SSK ile ilgili işlemlerimizi SGK’ nın resmi sitesi üzerinden hem hızlı hem de güvenli bir şekilde yapabilmekteyiz. Bu anlamda SGK’ nın resmi sitesi üzerinden SSK ile ilgili yapabileceğimiz pek çok işlem vardır. SSK hizmet dökümü sorgulama işlemini de SGK’ nın resmi sitesinden yapabilirsiniz. SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile SSK ilk işe giriş tarihi öğrenme, SGK SSK sicil numarası öğrenme gibi işlemlerimizi de yapabiliriz. Ayrıca çalıştığımız yerde ne zaman işe girdiğimizi ya da ne zaman işten çıktığımızı, işyerinde yatırılan SGK SSK prim miktarını öğrenme ve toplam SGK SSK prim miktarını öğrenme gibi pek çok işlemimizi de SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi sayesinde kolayca öğrenebiliriz. Bu yazımızda SGK’ nın resmi sitesi üzerinden SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılır bu konuyu detaylı bir şekilde anlatacağız.

SGK SSK No Öğrenme İşlemi

SGK SSK numarası, SSK ile ilgili pek çok konuda bilgilerinize ulaşmanız gerekli olan bir numaradır. SGK SSK’ ya bağlı bulunan tüm vatandaşlara SSK sicil numarası verilmektedir. SSK sicil numarasını öğrenmenin iki farklı yolu bulunmaktadır. SGK SSK numarasını öğrenmenin ilk yolu E-SGM uygulamasını kullanarak şifresiz olarak işlem yapmaktır. SGK SSK no öğrenmenin bir diğer yolu ise E-Devlet şifresi ile SGK SSK no öğrenme işlemidir. E-SGM uygulamasını kullanarak SGK SSK no öğrenmek için E-SGM sitesine giriş yapılması gereklidir. SGK’ nın resmi sitesinden E-SGM uygulamasına giriş yapıldıktan sonra uyruk, T.C kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan il, cilt numarası, doğum yılı gibi gerekli olan bilgileri girerek SGK SSK no öğrenme işleminizi yapabilirsiniz. E-Devlet uygulaması üzerinden SGK SSK no öğrenme işlemi için E-Devlet sistemine giriş yaparak şifre ve T.C kimlik numarası bilgileri ile SGK SSK no öğrenme işleminizi kolayca yapabilirsiniz.

SGK SSK Prim Sorgulama İşlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu’ na (SGK) SSK primi ödemelerinizi internet üzerinden yapabiliriz. SGK SSK hizmet dökümü alarak SGK SSK prim sorgulama işlemimizi yapabiliriz. SGK SSK prim sorgulama işlemini de aynı şekilde E-SGM uygulamasını kullanarak şifresiz olarak ve E-Devlet sistemi üzerinden de şifreli olarak iki farklı şekilde yapılabiliriz. E-SGM uygulamasına SGK’ nın kendi resmi sitesinden erişebilirsiniz. E-SGM uygulamasını kullanarak SGK SSK prim sorgulama işlemini yapabilmek için hiçbir şifreye ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu şekilde SGK SSK ile tüm işlemlerinizi kolay bir şekilde yapabiliriz. SGK SSK prim sorgulama işlemi için E-SGM uygulamasına giriş yapıldıktan sonra gerekli olan kimlik bilgilerini girmeniz gerekmektedir. SGK SSK bilgileri için gerekli olan bilgileri girdikten sonra Hizmet Bilgisi sekmesinden Hizmet Bilgisi 4A seçeneğinden kolayca öğrenebilirsiniz. SGK SSK prim sorgulama işlemini yaparak emeklilik hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

SGK SSK prim sorgulama işlemini E-Devlet üzerinden yapmak isteyen kişilerde öncelikle bir E-Devlet şifresi edinerek işlem yapabilirler. E-Devlet uygulamalarını açtıktan sonra T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifresini girerek SGK SSK ile ilgili tüm işlemlerinizi bu şekilde yapabilirsiniz.

YORUMLAR 2
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar sigortam var öğrenmek istiyom
    Cevapla
  • ramazan emir 9 yıl önce Şikayet Et
    sgk neden bana cevab vermiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri