Gine'de muhalefet 2015 seçimleri için AB'den destek istedi

Gine’de muhalefet, 2015’te düzenlenecek devlet başkanlığı seçim süreci için Avrupa Birliği’nin (AB) desteğini istedi.

Gine'de muhalefet 2015 seçimleri için AB'den destek istedi
Gine'de muhalefet 2015 seçimleri için AB'den destek istedi
GİRİŞ 17.12.2014 11:50 GÜNCELLEME 17.12.2014 11:50

Muhalefet sözcüsü ve Değişim İçin Güçler Birliği (UFC) partisinin milletvekili Aboubacar Sylla yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Alpha Conde'nin seçim sürecinin dış güçlerden bağımsız olarak düzenlenmesini istediğini belirterek, “Bütçe açığımız olmasına rağmen hükümetin dış güçlerden gelecek finansal desteği neden kabul etmediğini anlamıyorum” ifadesini kullandı. Sylla, hükümetin ulusal egemenliği bahane ederek AB’nin seçim sürecini gözetlemesine karşı çıktığını öne sürdü.

Conde, geçen hafta, ülkede düzenlenecek 2015 devlet başkanlığı seçimlerinin dış güçlere başvurulmadan, finansal destek almadan yapılacağını ve seçimlerin Gine tarafından karşılanacağını açıklamıştı.

Ülkede 2013 yılında düzenlenen genel seçimlerde oyların sayımında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla muhalefet, Conde’nin bilerek ve isteyerek AB’yi seçim sürecinden uzaklaştırmak istediğini iddia ediyor.

Ulusal Seçim Komisyonu, geçen hafta seçim sürecinin hazırlanışı için 71 milyon dolara ihtiyaç duyduklarını ancak şimdiye kadar bu miktarın sadece yarısının toplanabildiğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız