Paralarını alamadığını iddia eden işçilerden eylem

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin mezbaha inşaatında çalışan taşeron işçiler, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle çıktıkları mezbahanın çatısında kendilerini yakmakla tehdit etti

Paralarını alamadığını iddia eden işçilerden eylem
Paralarını alamadığını iddia eden işçilerden eylem
GİRİŞ 17.12.2014 12:18 GÜNCELLEME 17.12.2014 12:18

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ihaleyle yaptırdığı mezbaha inşaatında çalışan ve paralarını alamadıklarını iddia eden taşeron işçilerden 3'ü, mezbahanın çatısına çıkarak eylem yaptı.

Yakaköy Mahallesi'nde, müteahhit firmaya yaptırılan mezbahanın çatısına çıkan, ellerinde benzin dolu bidon ve şişe bulunan 3 işçi, belediye başkanı ile görüşmek istediklerini söyledi.

Kendilerini yakmakla tehdit eden işçiler, polisin iknası sonucu çatıdan indi.

Eylemi görüntülemek isteyen basın mensuplarıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Zabıta görevlileri, zor kullanarak gazetecileri uzaklaştırmaya çalıştı.

İşçilerden Kinyas Sarıhan, gazetecilere, firma ile belediye arasındaki sözleşmenin iptal edildiğini belirterek, belediye yetkililerinin, "paralarını vereceğini söyleyerek firmadan bağımsız işe başlattığını" iddia etti.

İşi tamamladıklarını ancak paralarını alamadıklarını öne süren Sarıhan, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

"Belediyemiz açısından muhatap, yüklenici firmadır"

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise yüklenici firmanın 6 Mayıs'ta mezbahayı teslim etmediği, 1 Ekim'de ihtarnameyle işin tamamlanmasının istediği belirtilerek, şöyle denildi:

"Müteahhit firma ile taşeron arasında eski dönem borç alacak ilişkisi öne sürülerek, belediyemizle hiçbir ilgisi olmayan bu konu ile zaman kazanılmaya çalışılmışsa da ihtilaf konusu iş, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu kapsamında değerlendirilmesi gereken bir iştir. Mevcut durum itibarı ile belediyemiz açısından muhatap, yüklenici firmadır. Sözleşme kapsamında sorumluluklarını yerine getirmeyen yüklenici firma ile mevcut sözleşme 1 Aralık 2014'te feshedilerek, iş teslim alınmıştır. Müteahhidin kesin teminatı nakde çevrilmiş olup, gecikme nedeniyle cezai işlem uygulanmıştır. Bu işle ilgili diğer yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla teslim aldığımız Yakaköy Mezbahası’ndaki eksikler yeni ihale ile giderilecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme