Bedelli askerlik başvuruları

Batman'da bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyenler askerlik şubesine başvuruyor

Bedelli askerlik başvuruları
Bedelli askerlik başvuruları
GİRİŞ 17.12.2014 12:37 GÜNCELLEME 17.12.2014 12:37

Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun onaylanmasının ardından Batman'da bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyenler askerlik şubesine başvuru yapıyor.

Askerlik şubesine gelen yükümlüler, işlemlerinin ardından, "bedelli muafiyeti" belgesi alıyor.

Başvuru yapanlar bedelli askerlik uygulamasından memnun.

Batman'da müteahhitlik yapan Mehmet Demir (28), AA muhabirine, bedelli askerlik uygulamasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

"Bedelli askerlik bizim için bir fırsattır. Aksi takdirde işimizi bırakmak zorunda kalacaktık" diyen Demir, ücreti de makul bulduğunu ifade etti.

İşçilik yapan Hasan Tufan ise uygulamayı olumlu bulduklarını, ancak ücretin ve yaş sınırının daha da düşürülmesi halinde daha çok kişinin bu imkandan faydalanabileceğini savundu.

Bu sayede arkadaşlarının da bu imkandan faydalanmasını istediğini anlatan Tufan, "Çok mutluyum. Benim için çok iyi oldu" diye konuştu.

13 Şubat'a kadar başvurulabiliyor

Bedelli askerlik uygulamasından, henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 1 Ocak 1988 tarihinden önce doğan yükümlülerden istekli olanlar, 13 Şubat 2015'e kadar askerlik şubelerine veya yurtdışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18 bin lira ya da karşılığı kadar yabancı ülke parasını peşin olarak ödemeleri şartıyla faydalanabiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!