Kars'taki Mert Aydın davası

Davanın görülmesine Erzurum'da devam edilecek

Kars'taki Mert Aydın davası
Kars'taki Mert Aydın davası
GİRİŞ 17.12.2014 13:15 GÜNCELLEME 17.12.2014 13:15

Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ı öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 43,5 yıla kadar hapis cezası istenen Aykut Balk'ın Erzurum'da yargılanmasına başlanacak.

Kars Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Ekim'de verdiği ara kararla dosyayı "kamu güvenliği ve olayın toplumda infial uyandırdığından dolayı" Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderdi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin yaptığı değerlendirmenin ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen dosya, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Dava, 24 Aralık Çarşamba günü Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülecek.

Olay

Kars İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'nda oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine 6 Nisan 2014 Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen çocuğun ailesi polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulunmuştu. Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu. Cinayet zanlısı olarak yakalanan Aykut Balk, tutuklanarak Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

İddianameden

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 3 sayfalık iddianamede, zanlı Aykut Balk'ın, "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıldan 43,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...