Belediyeler ana dilde eğitim verecek

DTK, aldığı kararla bütün belediyelerin ana dilde eğitim yapması, kreş ve ana okulları açmalarını önerdi.

Belediyeler ana dilde eğitim verecek
Belediyeler ana dilde eğitim verecek
GİRİŞ 17.12.2014 13:52 GÜNCELLEME 17.12.2014 13:52

Diyarbakır'da geçen hafta sonu iki gün süren olağan genel kurulunu gerçekleştiren Demokratik Toplum Kongresi (DTK), aldığı kararla bütün belediyelerin ana dilde eğitim yapması, kreş ve ana okulları açmalarını kararlaştırdı.

DTK Genel Kurulu, DTK sözleşmesinde yer alan ve 'paralel yargı' olarak algılandığı için eleştirilen adalet divanının da kaldırılmasını kararlaştırdı.

DTK'nın sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi; "21 Şubat Dünya Ana Dili Günü'nde 2015 yılı boyunca dilin yaygınlaştırılması kullanılması ve ana dilinde eğitimin vurgulanması amacıyla çağrı yapılması, tüm belediyelerimizin anadilde eğitim yapacak, kreş ve anaokulları açmalarını öncelikli bir göreve olarak önlerine koymalarını kararları alınmıştır. Eğitimin her aşamasında anadilde eğitim yapmak üzere çalışmalar yürüten ve eğitim kurumları açmayı, anadilde eğitim veren okulları destekleme ve yaygınlaştırma kararı alınmıştır."

DTK Genrel Kurulu DTK Sözleşmesi'nde, 'Adalet Divanı' başlığı ile yer alan divanın kaldırılması kararını verdi. Genel kurulun, bu kararı söz konusu Adalet Divan'ının toplumda 'paralel yargı' şeklinde yorumlanması nedeniyle alındığı belirtiliyor. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'