Mursi'nin yargılanması

Mursi ve 14 sanığın yargılandığı "İttihadiyye olayları" davası ertelendi

Mursi'nin yargılanması
Mursi'nin yargılanması
GİRİŞ 17.12.2014 15:39 GÜNCELLEME 17.12.2014 15:39

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın duruşması 24 Aralık'a ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire'deki Polis Akademisi'nde bugün görülen davanın duruşmasında savunma heyeti, Mursi'nin 3 Temmuz 2013 darbesi sonrasında alıkonulduğu yere ilişkin İçişleri Bakanlığı'na ait bir bildiriyi mahkeme heyetine sundu. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının dinlenmesine devam edilmesi için duruşmanın 24 Aralık'a ertelenmesine karar verdi.

Kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde bazı protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında Mursi ve beraberindeki 14 kişi, ilk kez 4 Kasım 2013'te hakim karşısına çıkmıştı.

Mursi, "Taraftarlarını ve yardımcılarını cinayete azmettirmek, şiddet ve zor kullanmak, ateşli silah, mühimmat, delici kesici alet temin etmek, barışçıl eylemcileri gözaltına almak, haksız yere onları tutmak ve işkence yapmakla" suçlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması