Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki patlama

Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında üç gün önce meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçinin dünyaya gelen bebeğine Zeynep ismi verildi

Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki patlama
Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki patlama
GİRİŞ 17.12.2014 17:46 GÜNCELLEME 17.12.2014 17:46

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında üç gün önce meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Yılmaz Şapoğlu'nun (38) dünyaya gelen bebeğine, babasının isteği üzerine Zeynep ismi verildi.

Nevin Şapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havai fişek fabrikasındaki patlama sesini duyunca hemen oraya koştuğunu söyledi.

Eşinin yıllardır fabrikanın inşaat işleriyle ilgilendiğini ve olayın ardından suçlandığını savunan Şapoğlu, "Teknik arıza diyebilirlerdi, başka bir şey diyebilirlerdi ama benim eşimi suçlamamalılardı. İşçi hatası, benim eşim intihar mı etti, doğacak bebeğini görmek istemedi mi yani?" diye konuştu.

Bebeklerinin dünyaya geldiğini belirten Şapoğlu, onun ismini daha önce babasının belirlediğini ifade ederek, "Bebeğin ismini babası istiyor diye Zeynep koyduk. Daha günümüz vardı, erken doğum oldu biraz, 3,5 kilogram doğdu. Allah'a şükür bebeğimiz sağlıklı, tek tesellimiz o" dedi.

Yılmaz Şapoğlu'nun ablası Kadriye Ulusoy ise "Bu acıyı biz yaşadık, benim kardeşim gitti, başka canlar gitmesin" diyerek, başka kazaların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Ulusoy, "Hafta sonu olmasaydı, orada bir patlama olduğunu düşünün kaç hane sönecekti. Bu kadar ihmallik olur mu, bir kıvılcımdan orası patlayabiliyorsa, burası bir şekilde kapatılsın. Eşi ve dört yavrusu kaldı geride, şoktayız, uçurumdan düşmüş gibiyiz. Kardeşim kapısının önünde bile duramadı, otopsinin ardından hemen toprağa verildi. Devletimiz bunun için var, bu tür şeyleri denetlemesi lazım. Olayın araştırılmasını istiyoruz, sonuna kadar gidilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın kendisini arayarak başsağlığı dilediğini dile getiren Ulusoy, "Kendisinden Allah razı olsun, ilgisine teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren havai fişek fabrikasının imalathane bölümünde, geçen pazar günü, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana gelmiş, olayda Yılmaz Şapoğlu (38) hayatını kaybetmiş, güvenlik görevlisi Beytullah Tercan yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz