Mersin'de ertelenen konut kura çekimi yapıldı

Anamur ilçesinde Alaköprü Barajı'nın iskan çalışması kapsamında inşa edilen konutların daha önce ertelenen kura çekimi, 55 konut için yapıldı.

Mersin'de ertelenen konut kura çekimi yapıldı
Mersin'de ertelenen konut kura çekimi yapıldı
GİRİŞ 17.12.2014 17:50 GÜNCELLEME 17.12.2014 17:50

Anamur Belediyesi'ndeki kura çekimine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Üner ile yetkililer katılırken, konut sahipleri salon dışında bekledi.

Sarıağaç, Akine ve Ormancık köyü muhtarları, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ile görüşerek, konutlardaki eksiklerin giderilmediğini, altyapı çalışmalarının tamamlanmadığını iddia etti.

Bu nedenlerle kura çekimine katılmayacaklarını belirten muhtarlar, konut sahipleriyle bölgeden ayrıldı.

Genel Müdür Yardımcısı Üner, gazetecilere, hak sahiplerinin tepkisine neden olan eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kura çekiminin yapıldığını ifade eden Üner, "Biz burada kurayı reesen çekeriz, isimleri belirleriz. Hak sahipleri sözleşmeyi 60 gün içinde imzalamadığı takdirde hak sahipliği düşer ve konutlar Milli Emlak'a devredilir. Milli Emlak da satışa çıkarır" diye konuştu.

Bu arada, İskan çalışmaları kapsamında 18 Aralık Cuma Akine köyündeki 132 konut, 21 Aralık Pazartesi de Ormancık köyündeki 139 konut için aynı yerde kura çekimi yapılacağı bildirildi.

Ormancı, Sarıağaç ve Akine köylerine inşa edilen toplam 326 konut için 28 Ekim'de yapılan kura çekimi, hak sahiplerinin itirazı üzerine ertelenmişti. Hak sahipleri, konutların ve altyapı çalışmalarının tamamlanmadığını, çevre düzenlemesi yapılmadığını, söz verildiği halde 4 bin 500 metrekare tarımsal parselin tahsis edilmediğini ileri sürmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi