İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması

İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesi Kocaeli'de protesto edildi

İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması
İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması
GİRİŞ 17.12.2014 19:47 GÜNCELLEME 17.12.2014 19:47

Kocaeli'de, KESK üyesi bir grup, "yolsuzluk" iddialarıyla geçen yıl 17-25 Aralık'ta yapılan operasyonların yıl dönümünde, açılan soruşturmalarda takipsizlik kararı verilmesini protesto etti.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı önünde toplanan grup, sloganlar atarak 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili karara tepki gösterdi.

Burada grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Yener Çalışkan, İstanbul merkezli 17 Aralık operasyonunun üzerinden bir yıl geçtiğini belirterek, AK Parti'nin operasyonların üzerini kapatmak için elinden geleni yaptığını öne sürdü.

"Yolsuzlukların üzerini örtmek için devlet kurumlarını, kadrolarını ve yasaları adeta hallaç pamuğuna çevirdiler" diyen Çalışkan, şunları kaydetti:

"Kısa süre önce ‘Kargalar bile güler’ diye reddettikleri cemaat yapılanmasının tasfiyesi adı altında on binlerce polis, yargıç ve bürokratın yeri değiştirildi. Suç ve iktidar ortağı cemaat bir günde darbeci, 'Ne olur kendini daha fazla özletme, ülkene dön' dedikleri kişi de darbenin şefi ilan edildi. 17 Aralık operasyonunun yıl dönümünde başka operasyonlarla bu gerçeği gizleyemezler. AK Parti halklarımıza, emekçilere, barış ve demokrasi mücadelesi verenlere karşı işlediği suçların hesabını verecektir."

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!