Pakistan'daki okul baskını

Pakistan hükümeti terörle mücadele için ulusal eylem planı hazırlama kararı aldı

Pakistan'daki okul baskını
Pakistan'daki okul baskını
GİRİŞ 17.12.2014 20:51 GÜNCELLEME 17.12.2014 20:51

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Taliban tarafından bir okula düzenlenen ve 132'si öğrenci 148 kişinin öldürüldüğü terör saldırısından sonra terörle mücadele için ulusal eylem planının hazırlanmasına karar verildiğini açıkladı.

Şerif, Peşaver'de Vali Konağı'nda önde gelen bütün siyasi parti liderleriyle bir araya geldi. Zirvenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Şerif, "Teröristlere karşı bir hareket planı çizilmesine ve bir an önce uygulamaya koymaya karar verdik" dedi.

Ülkeden terörizmi kökünden sokup atmaya azimli olduğunu belirten Şerif, "7 gün içinde İçişleri Bakanının önderliğinde bütün siyasal partiler, istihbarat ve silahlı kuvvetlerin temsilcilerinden oluşan bir komite kurulmasına karar verildi" ifadelerini kullandı.

Kuzey Veziristan ve diğer aşiret bölgelerindeki askeri operasyonların başarı ile sürdürüldüğünü kaydeden Şerif, "Talibanla diyaloğun sonuçlarına hepimiz tanık olduk ve daha sonra Karaçi olayı oldu, iyi ve kötü Taliban arasında artık ayrım yapamayız. Terörizme karşı mücadele, son teröristin yok edilmesine dek devam edecektir" dedi.

Pakistan'ın Peşaver kentinde Pakistan Talibanı militanları, dün bir okula düzenlenen saldırıda 132'si öğrenci 148 kişi yaşamını yitirmiş, 142 kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor