Pakistanlı öğrencilerden Türkiye'ye teşekkür

Pakistanlı öğrenciler, Peşaver'deki terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına düzenledikleri etkinlikte Türkiye'ye teşekkür etti

Pakistanlı öğrencilerden Türkiye'ye teşekkür
Pakistanlı öğrencilerden Türkiye'ye teşekkür
GİRİŞ 17.12.2014 21:25 GÜNCELLEME 17.12.2014 21:25

Pakistanlı öğrenciler, Peşaver'deki terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına düzenledikleri etkinlikte, bir günlük yas ilan eden Türkiye'ye teşekkür etti.

Kızılay'da gerçekleşen etkinliğe Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanı Burhan Kayatürk, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Harun Shaukat, Elçilik yetkilileri, Ankara'daki Pakistanlı öğrenciler ve arkadaşları katıldı. Ankara'da eğitim gören Pakistanı öğrencilerin düzenlediği etkinlikte, hayatını kaybeden Pakistanlılar için hem mum yakıldı hem de ruhlarına Fatiha okundu.

Hayatını kaybedenler anısına dikilen mumların arkasında açılan pankartlarda "Pakistan çok yaşa", "Teşekkürler Türkiye", "Pakistan'da Taliban tarafından gerçekleştirilen kanlı eylemden dolayı bir gün yas ilan eden Türkiye'ye müteşekkiriz" ifadeleri yer aldı.

Konuşmasında Pakistan halkına başsağlığı dileyen Kayatürk, saldırıyı lanetle ve nefretle kınadıklarını, Türkiye halkı olarak Pakistan halkının yanında bulunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Taliban ve El-Kaide, IŞİD, Şebab ve Boko Haram gibi örgütlerin İslam coğrafyasının başına musallat edildiğini vurgulayan Kayatürk, "İslam coğrafyasının gelişmesine engel olunmak istenmektedir. Artık bizim daha şuurlu ve bilinçli bir şekilde bunlara karşı koymamız lazım" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Shaukat ise yaptığı konuşmada zor günlerinde yalnız bırakmayan Türk halkına ve etkinliğe katılan Pakistanlı öğrencilere teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi