"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" Çankırı'da

Çankırı'da ziyarete açılan gezici müzeyi 10 bin kişi ziyaret etti

"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" Çankırı'da
"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" Çankırı'da
GİRİŞ 17.12.2014 21:28 GÜNCELLEME 17.12.2014 21:28

Ccedil;ankırı'da, üç gün boyunca ziyarete açılan "Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi'ni", 10 bin kişi ziyaret etti.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce (BYEGM) desteklenen, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen gezici müze, Anıt Alanı'nda 3 gün boyunca vatandaşlarla buluştu.

Müze sorumlusu Saffet Dilbaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzeye Çankırı'da gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Önümüzdeki yıl tüm Türkiye'yi yeniden gezeceklerini ifade eden Dilbaz, "Ne yazık ki yoğun programlarımızdan dolayı Çankırı'da 3 gün kaldık. Normalde gittiğimiz yerlerde bir haftaya yakın kalıyoruz. İnşallah 2015'te Türkiye'yi tekrar dolaşmaya çıktığımızda Çankırı’da 1 hafta kalırız. Çankırı halkından çok memnun kaldık" dedi.

Müzenin gezme amacı hakkında bilgi veren Dilbaz, şöyle konuştu:

"İnsanlarımızın çoğu Çanakkale'ye gidemiyor. O ortamı, orada verilen mücadeleyi görme şansını yakalayamıyor. Bizler de bu şekilde Türkiye'yi gezerek Çanakkale ruhunu onlara getirmeyi amaçlıyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız, gençlerimiz Çanakkale'de nelerin olup bittiğini, buradaki eşyalar aracılığıyla anlasınlar. Gençlerimiz bu duyguyu yaşasın. Gencinden yaşlısına herkesin müzeyi ziyarete geldi. Yaklaşık 10 bin kişi müzemizi gezdi. Bu ilgi umarız daha sonra geldiğimizde de artarak devam eder."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu