İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması

Soruşturmanın yıl dönümünde bazı illerde protesto gösterisi düzenlendi

İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması
İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması
GİRİŞ 17.12.2014 22:35 GÜNCELLEME 17.12.2014 22:35

İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesi nedeniyle bazı illerde protesto gösterisi yapıldı.

İzmir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşu ve sendikaların katılımıyla oluşturulan Emek ve Demokrasi Platformu üyesi bir grup, Konak ilçesi Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplandı.

Soruşturmanın yıl dönümünde, takipsizlik kararı verilmesini protesto eden döviz ve pankartlar taşıyan grup, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir süre slogan atıp, yürüdü.

Grup adına basın açıklaması yapan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç, 17 ve 25 aralık operasyonlarının üzerinin AK Parti hükümeti tarafından kapatılmak istendiğini iddia etti.

Kılıç, operasyonun üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Samsun-

Samsun'da, bazı sivil toplum kuruluşu ve sendikaların katılımıyla oluşturulan Emek ve Demokrasi Platformunca düzenlenen eylemde bir grup, İstiklal Caddesi girişinde bulunan Öğretmenevi önünde toplandı.

Ellerindeki döviz ve pankartlarla slogan atarak, İstiklal Caddesi'nde yürüyen grup adına burada basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Süleyman Bal, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının üzerinin AK Parti iktidarı tarafından kapatılmak istendiğini ifade etti.

Manisa-

Manisa'da CHP il teşkilatı üyesi bir grup, parti binası önünden Manolya Meydanı’na yürüyerek basın açıklaması yaptı.

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, yaptığı açıklamada 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının tarihe kara bir leke olarak düştüğünü belirterek "Tarih bize gösteriyor ki nerede yolsuzluğa bulaşmış bir hükümet varsa önce otoriterleşir sonra diktatörleşir. Çünkü kurduğu düzeni devam ettirmenin tek yolu adaleti yok etmektir" diye konuştu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Manisa Şubeler Platformu üyeleri de Manolya Meydanı karşısında bulunan AK Parti Şehzadeler ilçe binasına doğru yürüdü. Bina önüne siyah çelenk koymak isteyen gruba polis izin vermedi. Polisle yürütülen görüşmeler sonrası grup adına iki kişi, siyah çelengi ilçe binasının yakınına bıraktı.

Malatya-

Malatya'da, KESK Malatya Şubeler Platformu üyeleri, Hamidiye Mahallesi Antepli Sokak'ta bulunan Eğitim-Sen Malatya Şubesi önünde toplandı. Gruptakiler, ellerindeki dövizlerle sloganlar eşliğinde AK Parti İl Başkanlığına yürüyerek basın açıklaması yapmak istedi.

Yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Grup ile çevik kuvvet ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Grup, bir süre oturma eylemi yaparak durumu protesto etti.

Ardından aynı sokakta bulunan Hamidiye Cami'sine kadar yürümelerine izin verilen gruptakiler, burada yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...