İran ile nükleer müzakereler

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçı: "Yoğun ve faydalı bir görüşme oldu, görüşmelere gelecek ay devam edeceğiz"

İran ile nükleer müzakereler
İran ile nükleer müzakereler
GİRİŞ 17.12.2014 22:41 GÜNCELLEME 17.12.2014 22:41

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı, nükleer müzakerelere ilişkin, "Yoğun ve faydalı bir görüşme oldu, görüşmelere gelecek ay devam edeceğiz" dedi.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında İran'ın nükleer programı hakkında yürütülen müzakerelerin yeni turu İsviçre'nin Cenevre kentinde yapıldı.

Dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde Avrupa Birliği (AB) Cenevre Daimi Temsilciliği'nde sabah saatlerinde başlayan müzakereler ve ikili görüşmeler yaklaşık 8 saat sürdü.

Görüşmelerin ardından basının sorularını yanıtlayan Arakçı, müzakere kapsamında hem ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini hem de P5+1 ülkeleri ile toplantı yaptıklarını söyledi.

Arakçı, "Yoğun ve faydalı bir görüşme oldu. Görüşmelere gelecek ay devam edeceğiz. Görüşmenin yapılacağı yer diplomatik kanallar yoluyla belirlenecek" dedi.

Müzakereler kapsamında Arakçı ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Wendy Sherman başkanlığındaki heyetler, pazartesi ve salı günleri ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu 5+1 grubu arasında yürütülen ve son turu Viyana'da yapılan nükleer müzakerelerde nihai anlaşmaya varılamamış ve anlaşmaya varmak için hedeflenen tarih 1 Temmuz 2015'e kadar uzatılmıştı.

Taraflar arasında, uranyum zenginleştirme düzeyi, santrifüj sayısı, ağır su reaktörünün geleceği ve yaptırımların kaldırılması konularında fikir ayrılıkları bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!