Dumanlı: Erdoğan çok cesaretli birisi

Ekrem Dumanlı'nın 'dönemin Başbakanı' olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili sözleri 2008 yılına ait.

Dumanlı: Erdoğan çok cesaretli birisi
Dumanlı: Erdoğan çok cesaretli birisi
GİRİŞ 18.12.2014 09:17 GÜNCELLEME 18.12.2014 10:43
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, 2008 yılında haberx'ten Hülya Okur'a verdiği röportajda 61. Hükümet'in Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan övgüyle bahsediyor. Röportaj 3 bölüm halinde Zaman gazetesinin internet sitesinde de yayınlandı. 

Dumanlı'ya göre Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük özelliği cesaretli olması. Erdoğan'ın iyi bir teşkilatçı olduğuna vurgu yapan Dumanlı, o zamanlar Erdoğan için tam bir siyaset ve devlet adamı yakıştırması yapıyor. Yine Dumanlı'ya göre, Erdoğan sokak ve halkın dilini siyasete çok başarılı yansıtıyor. 

İşte Dumanlı'nın 2008'de verdiği röportajdan ilgili bölüm: 

(Recep Tayyip Erdoğan'ın 2007'deki AK Parti'yi kapatma davası karşısında takındığı tavır üzerine Ekrem Dumanlı değerlendirme yapıyor) 

DUMANLI: TAYYİP ERDOĞAN DEVLET ADAMI OLDU

"Tayyip Erdoğan benim görebildiğim iyi bir teşkilatçı. Çok küçük yaşlarda bu teşkilat işlerinden gelmiş. Erbakan'ın partisinin gençlik kollarından gelmiş, kendini yenilemiş, değişimlere ayak uydurmuş. Tayyip Erdoğan yeni bir şey daha ekledi vizyonuna, Hâlâ İstanbul Belediye Başkanıymış gibi muamele ediyorlar. Doğru değil, bir siyaset adamıydı, devlet adamı oldu."

"ERDOĞAN İSTESE AYM'NİN ÖNÜNE 5 MİLYON İNSANI YIĞARDI"

"Bu dava sürüncemede kaldığı müddetçe ülkenin üzerinde kocaman bir soru işareti olacağını gördü Erdoğan. Bunun giderilmesi için iki yol var: Bir, yumruğunu masaya vuracak, Anayasayı da, Anayasa Mahkemesini de değiştirelim. Hatta Tayyip Erdoğan istese bir işaretle Anayasa Mahkemesinin önüne 5 milyon insan da yığar. Bunu tercih etmedi. Dedi ki: "Tamam, kapatacaksanız, haydi kapatın." Lets face it. Yüzleşelim buyur dedi. Partinin içinden bu kadar pasif olmayalım, bu kadar boyun eğmeyelim diyenlere siz karışmayın, bakalım bir görelim dedi."

ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ CESUR OLMASI

"Ben Anayasa Mahkemesinin en çok etkilendiği şeyin, sosyal dinamizm olduğunu düşünüyorum. Kamu vicdanına mal olmadı bu dava. Kamu vicdanı bunu kabul etmedi çünkü seçim olmuş, her iki seçmeden biri AK Partiye oy vermiş, sen bir yıl geçmeden, ben seni laikliğin düşmanı görüyorum diyorsun. Bu şu demektir: 'Bu partiye oy veren herkes laikliğin düşmanı' demektir. Vatandaş bundan incinmez mi? Tayyip Erdoğan'ın en büyük özelliği nedir derseniz bana göre cesaretidir. Cesareti birçok yerde kapalı kapıları açtı, burada da kapıyı açtı, kapatın buyurun, kapatırsanız B Planım var dedi, siyasi yasak için C Planım var dedi. Var mıydı yok muydu bilemem ama bir yönüyle meydan okumaydı bu."

ABDÜLLATİF ŞENER VE TURHAN ÇÖMEZ ÖRNEĞİ

"Şu Abdüllatif Şener'in, Turhan Çömez'in ayrılış sürecini bile Tayyip Erdoğan'ın siyasi lider ve devlet adamlığı çerçevesinde incelemek lazım. Adamı son dakikaya kadar merkez yürütme kuruluna aldı, adam kendisi istifa etti, bir başka partide olsaydı kapının önüne koyarlardı, Abdullatif bey, oradan buraya herkesi dolaşıyor, partinin aleyhine konuşuyor, kim inandırdıysa onu: Ülkeye bir şeyler olacak, iki-üç nesil planlanma yapılmış, iki-üç nesil yeniden planlanacak, mühendislik yapılmış, kimse çıkamıyor, çıkarsa ortalık karışacak, diyor, bunları biliyor Tayyip Erdoğan. Aynı masada oturuyor, onu da dinliyor, adam sonunda kendisi istifa etmek zorunda kaldı. Turhan Çömez, ailenin ferdi gibi olmuş bir dönem."

DUMANLI: ERDOĞAN RİSK KARŞISINDA SIRTINI DÖNMEZ

Karşısında bir risk oluştuğunda sırtını dönüp giden bir adam değil, tam aksine onun üstüne üstüne giden bir adam. Mesela askerlerle arası iyi değil diye konuşulduğunda gidiyordu aralarında oturuyordu. Aksiyondan zevk alıyor sanki. Halk da bu yüzden seviyor, yapay değil, tabii. Düşünün "Ananı da al git" bu lafı herhangi bir siyasetçi söylese siyasi hayatı biter. Onun bitmiyor. Söylenen söz güzel değil ama vatandaş, ben de böyle söylüyorum ama diyor.

KAYNAK: HABER7