Edirne'de genetik mühendisleri yetişecek

Vali Şahin: - "Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Genetik ve Biyomühendislik Bölümünün açılması, Edirne ve Türkiye açısından önemli bir adımdır"

Edirne'de genetik mühendisleri yetişecek
Edirne'de genetik mühendisleri yetişecek
GİRİŞ 18.12.2014 11:22 GÜNCELLEME 18.12.2014 11:22

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi (TÜ) Mühendislik Fakültesinde Genetik ve Biyomühendislik Bölümünün açılmasının, Edirne ve Türkiye açısından önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Vali Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, TÜ'de açılan bölüm sayesinde Edirne'de de genetik mühendisleri yetişeceğini belirtti.

Kentteki bilimsel atılımlara destek verdiklerini ifade eden Şahin, "Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Genetik ve Biyomühendislik Bölümünün açılması, Edirne ve Türkiye açısından önemli bir adımdır. Biz bu faaliyetlerin ilimize sağladığı katkılardan son derece mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"Kolaylıkla iş bulabilmeleri hedefleniyor"

Açıklamada ayrıca, genetik ve biyomühendislik alanındaki istihdam olanaklarının, alanın ilerleme hızına paralel olarak tüm dünya genelinde artış gösterdiği belirtildi.

Bölümün başında Doç. Dr. Yalçın Kaya ve Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necmi Beşer'in yer alacağı aktarılan açıklamada, şu an bölümde bir doçent ve iki yardımcı doçentin görev yaptığı ifade edildi.

Bölüm mezunlarının akademi, sanayi, ilaç, tarım, gıda, biyomedikal, klinik tıp ve tanı merkezleri ile uluslararası araştırma merkezlerinde kolaylıkla iş bulabilmelerinin hedeflendiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi