ÖNDER, 28 Şubat Davası'nda müdahil olmak istiyor

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), Ankara'da görülen 28 Şubat davasında müdahil olmak için yarın İstanbul 2. Ceza Mahkemesi'ndeki talimat duruşmasında dilekçe verecek.

ÖNDER, 28 Şubat Davası'nda müdahil olmak istiyor
ÖNDER, 28 Şubat Davası'nda müdahil olmak istiyor
GİRİŞ 18.12.2014 11:36 GÜNCELLEME 18.12.2014 11:36

ÖNDER'den yapılan açıklamada, derneğin, 1958'den beri imam hatip okullarına hamilik yapan, en zor dönemlerde bile davası için onuruyla mücadele ettiği aktarıldı.

Açıklamada, "ÖNDER olarak bizler, yarın saat 09.40'ta, Çağlayan'daki 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 Şubat davasına müdahil olacağız" bilgisine yer verildi.

28 Şubat davasının Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bizler de bir siyasi hareketin tüm mensuplarına karşı, her türlü baskı unsuru devreye sokularak toplum mühendisliği yapılan bu süreçle ilgili davayı yakinen izlemekteyiz. 28 Şubat süreci bu ülkenin sayıları milyonları aşan insanın inandıkları değerler yüzünden sistemli bir şekilde psikolojik baskı altında tutulduğu, dışlandığı, ötelendiği ve kazanılmış haklarının birçoğunu yitirdiği bir dönem olmuştur. Binlerce insanın akıl sağlığı hedef alınmıştır. Haksız yere tutuklananların ve hüküm giyenlerin, öğrenim hakkı elinden alınanların, okudukları okulu bırakmak zorunda kalanların, bizzat eğitim sürecinin dışına atılanların, meslekten uzaklaştırılanların ya da mesleğini bırakmak zorunda kalanların sayısı bugün halen bilinmemektedir.

Yetkilileri acilen bu noktada adımlar atmaya davet ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı