Hamdi Topçu, Çetin'e açtığı davayı kazandı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, AK Parti’den istifa eden Milletvekili Muhammed Çetin hakkında açtığı hakaret davası sonuçlandı.

Hamdi Topçu, Çetin'e açtığı davayı kazandı
Hamdi Topçu, Çetin'e açtığı davayı kazandı
GİRİŞ 19.12.2014 05:51 GÜNCELLEME 19.12.2014 08:35

Mahkeme heyeti Milletvekili Muhammed Çetin'in Hamdi Topçu'ya 3 bin 500 lira tazminat ödemesine karar verdi.

Milletvekili Muhammed Çetin, 18 Şubat 2014 tarihinde saat 13.00’de kalkacak THY uçağının İstanbul-Ankara seferi için kontuara müracaatı esnasında, upgrade hakkı (Sınıf Yükseltme) sistemde görünmediği için sinirlenmiş ve görevlilerle tartışmıştı. Edinilen bilgiye göre Muhammed Çetin'in tartışma sırasında, sarfettiği "Ben bu uçağa binmem, bu uçak da beni almadan gidemez zaten. Sistemde bir şey olmadığını biliyorum. Bunu yapanın üst komşum olduğunu da biliyorum" sözleri dava konusu oldu.

Milletvekili Muhammed Çetin'in yaptığı iddia edilen hakaret ve tehditlerine maruz kalan ve ayrıca Hamdi Topçu'ya yönelik yapıldığı iddia edilen hakarete de tanık olan THY personeli tarafından tutanak tutularak olay kayıt altına alındı.

Olay üzerine Hamdi Topçu'nun Muhammed Çetin hakkında açtığı dava karara bağlandı.  Tarafların Yeşilvadi sokakta bulunan apartmanda altlı üstlü komşu olduklarının tespit edildiği ve hakaretlerin yöneltildiği "üst komşu"nun Hamdi Topçu olduğunun belirlendiğini belirten mahkeme heyeti, 16 Aralık 2014 tarihli duruşmada Muhammed Çetin'in, Hamdi Topçu'ya hakaret ettiği konusunu sabit gördü.

Mahkeme heyeti, Çetin'in Topçu'ya 3 bin 500 TL manevi tazminatı olayın gerçekleştiği 18.02.2014 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte ödemesine karar verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Alçakça anlaşmayı duyurdu!