Katkı payları gözden geçirilecek

Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planı'na göre, sağlık teminat paketlerinin etkinlik ve verimlilik açısından değerlendirilmesinde engelliler, 18 yaş altındaki yararlanıcılarla bazı kronik hastalıklar gibi istisnai durumlar dikkate alınacak

Katkı payları gözden geçirilecek
Katkı payları gözden geçirilecek
GİRİŞ 18.12.2014 13:22 GÜNCELLEME 18.12.2014 13:22

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sorumluluğunda sağlık teminat paketlerinin etkinlik ve verimlilik açısından değerlendirilmesinde engelliler, 18 yaş altındaki yararlanıcılarla bazı kronik hastalıklar gibi istisnai durumlar dikkate alınacak ve belirlenen bir kısım sağlık ürün ve hizmetlerinden alınan katkı payları gözden geçirilecek.

Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planı'nın "Kamu Harcamalarının Rasyonelleştirilmesi" ile "İstatistiki Bilgi Alt Yapısını Geliştirme" Programı'nda, SGK'nın yürüteceği çalışmalara da yer verildi.

Planda, sağlık teminat paketlerinin etkinlik ve verimlilik açısından gözden geçirileceğine vurgu yapıldı.

Eylem Planı'na göre, sağlık teminat paketlerinin etkinlik ve verimlilik açısından değerlendirilmesinde engelliler, 18 yaş altındaki yararlanıcılarla bazı kronik hastalıklar gibi istisnai durumlar dikkate alınacak.

Ayrıca belirlenen bir kısım sağlık ürün ve hizmetlerinden alınan katkı payları gözden geçirilecek.

Gizli veriler, istatistik sürecine dahil edilecek

Öte yandan, SGK kayıtlarının istihdam, işveren adres, işveren ekonomik faaliyet, işveren aktifliği, prim ve ödemeler gibi istatistik üretim süreçlerinde kullanımı sağlanacak.

Buna göre, kurumlardan veri transferi için web servis gibi standart yapıların oluşturulması, kurumların idari kayıtlarının istatistik üretim süreçlerine katkısını artırmak için bilgi paylaşımının Türkiye İstatistik Kanunu çerçevesinde yürütülmesi amaçlandı.

Kurumların paylaşmadığı gizli verilerin istatistik üretim sürecine dahil edilmesi için teknik ve idari önlemlerin alınacak. Buna yönelik kurallar belirlenecek, gerekirse protokoller yapılacak.

Eylem Planı'na göre SGK, TÜİK ile Mart 2017'e kadar ortaklaşa çalışacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi