Bedensel engelli Şengül "sıcak yuva" hayali kuruyor

Erzincan'da, temizliğini yaptığı cami tuvaletinin malzeme deposunda 4 yıldır kalan bedensel engelli Celal Şengül, barınacak yer istiyor

Bedensel engelli Şengül "sıcak yuva" hayali kuruyor
Bedensel engelli Şengül "sıcak yuva" hayali kuruyor
GİRİŞ 18.12.2014 13:28 GÜNCELLEME 18.12.2014 13:28

Erzincan'da, temizliğini yaptığı cami tuvaletinin malzeme deposunda 4 yıldır yaşayan bedensel engelli Celal Şengül, barınacak bir yere kavuşmanın hayalini kuruyor.

Geçirdiği trafik kazası sonucu 7 yaşındayken bir bacağı kesilen ve protez takılan 61 yaşındaki Şengül, maddi imkansızlıklar nedeniyle 4 yıldır Gülabibey Camisi'nin tuvaletindeki depoda yaşamını sürdürüyor. Şengül, tuvalet temizliği yapıp günlük ortalama 5 lira kazanıyor.

Celal Şengül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kimsesinin olmadığını ve 4 yıldır tuvaletin malzeme odasında kaldığını söyledi.

Şengül, 3 ayda bir aldığı 800 liralık engelli maaşı ve cami cemaatinin yardımlarıyla geçindiğini belirtti.

Basın mensuplarının "Tuvalette yaşıyorsun, zor olmuyor mu?" sorusuna Şengül "Zor, ne yapayım, başka yerden bir gelirim yok. Oturacağım bir ev olsun bana yeter" diye konuştu.

Gülabibey Mahallesi Muhtarı Erdal Aşut ise "Celal kardeşim, camimizin tuvaletlerine bakıyor, yeri olmadığı için mecburen temizlik malzemelerini koyduğumuz yerde kalıyor. Kardeşimiz gerçekten mağdur durumdadır ve evi yoktur. Geçimini de tuvalet temizliğinden aldığı 3-5 kuruşla sağlıyor" dedi.

Celal Şengül'ün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na maddi yardım alabilmek için başvurduğu ancak barınma yardımı talebinde bulunmadığı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?