Konya-İstanbul YHT'nin ilk seferlerine yoğun ilgi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından dün açılışı gerçekleştirilen, Konya ile İstanbul arasındaki yolculuk süresini 4 saat 15 dakikaya düşüren YHT seferlerinin ilk yolcuları Konya'ya geldi

Konya-İstanbul YHT'nin ilk seferlerine yoğun ilgi
Konya-İstanbul YHT'nin ilk seferlerine yoğun ilgi
GİRİŞ 18.12.2014 14:17 GÜNCELLEME 18.12.2014 14:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açılışı gerçekleştirilen, Konya ile İstanbul arasında seyahat süresini 4 saat 15 dakikaya düşüren Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferinin ilk yolcuları, Konya'ya geldi.

Anadolu Selçuklu başkenti Konya ile Osmanlı Devleti'nin başkenti İstanbul arasında seyahat mesafesini 4 saat 15 dakikaya düşüren YHT seferlerinin ilki bugün yapıldı.

İstanbul'dan saat 07.10'da hareket eden YHT, 11.30 sıralarında Konya Garı'na geldi. Yolcuların yüzünde, kısa sürede Konya'ya ulaşmanın ve rahat seyahat etmemin mutluluğu vardı.

İlk günden promosyon biletleri tükendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seferlerin ilk hafta ücretsiz olduğunu açıklamasının ardından vatandaşların, promosyonlu biletlere adeta hücum ettiği öğrenildi. Bu nedenle biletlerin ilk günden tükendiği belirtildi.

Biletlerin tükenmesi üzerine Konya Garı'nda sık sık; "Konya-İstanbul promosyon biletleri tükenmiştir. Seferler için bilet alınması rica olunur" anonsu yapıldı.

Yakınlarını ziyaret etmek için İstanbul ve Kocaeli'den Konya'ya gelen yolcular, YHT ile çok konforlu ve rahat seyahat ettiklerini belirtti.

"Çok rahat geldik"

Yolculardan Güler Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YHT ile Konya'ya kısa sürede ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tren seferlerinin ilk hafta ücretsiz olduğunu duyunca Konya'yı ziyaret etmeyi istediklerini belirten Karadeniz, "İstanbul'dan geliyoruz. Burada kızım var, ona geldik. Hem de 'Konya'yı gezelim' dedik. Mesafeyi çok kısaltmış ve çok rahat geldik. Çok memnun kaldık. Çok hoşumuza gitti" dedi.

Abdullah Akyüz de daha önce özel aracıyla Konya'ya geldiğini ancak YHT'deki konfor ve rahatlığı görünce artık gelişlerde otomobilini kullanmayı düşünmediğini dile getirdi. Akyüz, "Kocaeli'den geliyorum. Çok rahat bir yolculuk yaptık. Çok güzeldi. Yapanlardan Allah razı olsun. Daha önce arabamla geldim ama böyle daha rahat" diye konuştu.

"Gayet konforlu ve kolay bir seyahat oldu"

Öğrenci Arda Keskinkılıç da Konya'ya ikinci gelişi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Daha önce İzmit'ten eski trenle gelmiştim. Oldukça uzun, 10 saatin üzerinde sürmüştü. Yine İzmit'tten bindim 3,5 saatte geldik. Gayet konforlu ve kolay bir seyahat oldu. İlk hafta ücretsiz olması da bizi cezbetti. Günübirlik gezmeye geldik."

YHT seferleri Konya'da düzenlenen törenle başlamıştı

Yüksek Hızlı Tren, otobüsle 10-11 saat, konvansiyonel trenle 13 saat süren Konya-İstanbul arasındaki seyahat süresini, 4 saat 15 dakikaya düşürdü. Seferler, Konya Garı'nda düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile diğer bakanların katıldığı törenle dün başlatılmıştı.

YHT, Konya-İstanbul hattında günde 2 gidiş 2 dönüş olarak hizmet veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!