Maraş olaylarının 36. yıl dönümü

Kahramanmaraş'ta yapılması planlanan, "Maraş Olayları Sırasında Hayatını Kaybedenleri Anma" etkinliğine Valilikçe izin verilmedi

Maraş olaylarının 36. yıl dönümü
Maraş olaylarının 36. yıl dönümü
GİRİŞ 18.12.2014 15:07 GÜNCELLEME 18.12.2014 15:07

Kahramanmaraş'ta, Maraş olaylarının 36. yıl dönümü kapsamında yapılması planlanan etkinliğe etkinliğe izin verilmediği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 21 Aralık Pazar günü TCDD Gar Meydanı'nda, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu" kapsamında, 1978'de yaşanan "Maraş Olayları Sırasında Hayatını Kaybedenleri Anma" konulu yürüyüş ve açık hava toplantısıyla ilgili müracaatın değerlendirildiği belirtildi.

Kentte 1978'de yaşanan olayların, toplumun tüm kesimleri tarafından kınandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir daha bu tür olayların yaşanmaması tüm milletimizin en büyük arzusu olmakla birlikte, toplumsal barış ve huzurun korunması da devletimizin görevidir. Aradan geçen süreçte ilimizin tüm kesimlerinde oluşan, huzur ve barış sürecini zedeleyecek her tür hareketlerden kaçınmak hepimizin görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Bu yıl yapılmak istenen toplantı ve yürüyüşünün tertip edenlerin de iyi niyetini aşıp, kontrolden çıkarak suça evrilebileceği, bu tür olayların ilimizde bir daha yaşanması ve hiç kimsenin arzu etmeyeceği durumların meydana gelmemesi için söz konusu toplantı ve gösterinin yasaklanması Valiliğimizce uygun görülmüştür."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı