Bosna'da, futbol federasyonu üyesine "savaş suçu" iddiası

Bosna Hersek Savcılığı, futbol federasyonunun Hırvat üyesi Mile Pulyiç hakkında "insanlığa karşı suç" ve "savaş suçu" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Bosna'da, futbol federasyonu üyesine "savaş suçu" iddiası
Bosna'da, futbol federasyonu üyesine "savaş suçu" iddiası
GİRİŞ 18.12.2014 15:17 GÜNCELLEME 18.12.2014 15:17

Bosna Hersek Savcılığı, futbol federasyonunun Hırvat üyesi Mile Pulyiç (60) hakkında "insanlığa karşı suç" ve "savaş suçu" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Pulyiç hakkında mahkemeye yapılan suç duyurusu kapsamında, kanıt niteliğindeki yüzlerce dosyanın mahkemeye sunulduğu ve davada 85 tanığın dinlenmesinin talep edildiği belirtildi.

Pulyiç'in, "Bosna'daki savaş döneminde (1992-1995), Hırvat Savunma Konseyi'nin (HVO) Mostar'daki sivil Boşnak halka yönelik saldırıları sırasında insan hakları ile ilgili uluslararası yasalara aykırı davranmak ve Boşnak halka yönelik işlenen savaş suçlarına iştirak etmek" suçlarından yargılanması isteniyor.

Savcılığın iddianamesinde ayrıca, o dönemde Heliodrom Toplama Kampı'nda tutulan Boşnak sivillere işkence yapıldığı, öldürüldüğü, zorla çalıştırıldığı ve Hırvatlar ile Boşnaklar arasındaki silahlı çatışmalarda canlı kalkan olarak kullandığı iddialarına da yer verildiği bildirildi.

Savcılık, Pulyiç ve diğer şüpheliler hakkında "insanlığa karşı suç" ve "savaş suçu" işlemekten işlem yapılmasını talep ediyor.

Pulyiç ayrıca, Bosna Hersek Birinci Futbol Ligi'nin son şampiyonu Zrinski Spor Kulübü'nde de yönetim kurulu üyeliği yapıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim