Hablemitoğlu'nun eşinden şok Paralel Yapı iddiası

Suikast kurbanı Necip Hablemitoğlu’nun eşi, kocasının ölümü ve Paralel Yapı operasyonları ile ilgili çok çarpıcı iddialarda bulundu.

Hablemitoğlu'nun eşinden şok Paralel Yapı iddiası
Hablemitoğlu'nun eşinden şok Paralel Yapı iddiası
GİRİŞ 18.12.2014 16:09 GÜNCELLEME 19.12.2014 06:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bugün Tarihçi Yazar Akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun ölüm yıldönümü. Hablemitoğlu, 12 yıl önce soğuk bir Ankara gününde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Bugüne kadar suikasta ilişkin pek çok iddia ortaya atıldı ancak failler bulunamadı.

Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu aradan geçen yıllarda Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı oldu.

Aydınlık Gazetesi'nden Sezim Özadalı'ya konuşan Şengül Hablemitoğlu, suikastin üzerinden geçen 12 yılda yaşadıklarını ve soruşturmalarda gelinen noktalarla ilgili soruları yanıtladı. 

- Gülen soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hablemitoğlu suikastine yönelik de Emniyet Müdürlüğü’nden bilgi istedi. Bu soruşturmayı olumlu buluyor musunuz?

Soruşturmanın canlandırılıyor olması bizim için çok önemli ama sonuç göremiyoruz; bütün mesele o. Açılıyor ama neredeyiz, onu göremiyoruz.

- Savcılar bu konuda bilginize başvurdu mu?

Bir görüşme talebinde bulunmadılar. Bizimle, avukatımla, benimle görüşmeyi dilerse kendisi her zaman hazırız. Nerede olduğumuz yerimiz yurdumuz belli, ilgi gösterirse teşekkür ederiz.

- Suikastten bu yana yürütülen soruşturmalar sizi tatmin etti mi?

Başlangıçtaki soruşturma hiç tatmin edici değildi. Olayın ilk olduğu andan itibaren yürütülen soruşturmaya ilişkin bir takım detayları ben zaten Sessiz Ağıt kitabımda anlattım. Ama geçen 12 yılda ne yaptıklarına dair de bir bilgimiz yok. Siyasilerin birtakım söylemleri var, ana muhalefet partisinin geçmiş yıllarda verdiği cinayetle ilgili soru önergeleri var. İçişleri Bakanlığı’nın ona verdiği yanıtlar var. Bizim başvurumuz ve alamadığımız yanıtlar var. Dosyanın bir şekilde yeniden açıldığı söyleniyor ama ondan bir türlü haberdar olmuyoruz.

"ÖLDÜRÜLMESEYDİ ALMAN VAKIFLARI DAVASINA MÜDAHİL OLACAKTI"

Nuh Mete Yüksel soruşturmanın klasörlerine Gülen’in CIA ajanı olduğuna dair Necip Hoca’nın makalelerini koymuştu?

Necip, bunları makalelerinde çeşitli dipnotlarla göstermiş ve belgeleyerek yazmıştı. Davanın da müdahil ve tanığı olarak yer alacaktı. İşin enteresan tarafı aynı dönemde 2001 yılında yayımlanan Alman vakıfları kitabı var. Ve Alman vakıflarıyla ilgili açılan davada da müdahil ve tanık olarak konuşacaktı. Necip öldürüldü, 1 ya da 2 hafta sonra o dava da düştü. Benim istediğim bir tek şey var; tetikçiyi bile bulsalar ona bile razıyım.

KAYNAK: SEZİM ÖZADALI - AYDINLIK