Esenyurt'ta Suriyeli öğrencilere özel okul

Esenyurt Belediyesi tarafından Suriyeli öğrenciler için yaptırılan "Suriye Kademoon Okulu" törenle açıldı

Esenyurt'ta Suriyeli öğrencilere özel okul
Esenyurt'ta Suriyeli öğrencilere özel okul
GİRİŞ 18.12.2014 16:16 GÜNCELLEME 18.12.2014 16:16

Esenyurt Belediyesi tarafından Suriyeli öğrenciler için yaptırılan 18 derslikli "Suriye Kademoon Okulu" törenle açıldı. Suriyeli 850 öğrenci 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında yeni okullarında ders başı yapacak.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki okulun bahçesinde gerçekleşen tören, Türkiye ve Suriye'nin milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim okunan törenin açılışında konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, açılışta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicretini hatırlatan Babuşcu, Suriyeliler için yapılan hizmetlerin Hz. Peygamber'in ümmeti olarak yapılması gerekenden ibaret olduğunu söyledi.

Babuşcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, Suriyeliler için ellerinden gelen yardımları yapma talimatı aldıklarını ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun da bu talimatı yerine getirdiğini kaydetti.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın hafta sonunda bilboardlarda duyurusu yapılacak yardım kampanyası başlatacağını belirten Babuşcu, "Kampanya, ağırlıklı Şanlıurfa için olacak. Şanlıurfa'da 589 bin Suriyeli kardeşimiz var. İstanbul'dan başlayacak bu yardım kampanyası ve yardım seferberliği 15 gün devam edecek. Kampanyada toplanacak yardımlar, 4 Ocak'ta Şanlıurfa'da Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Suriyelilere ulaştırılacak. Yardım dağıtımına o gün orada start vereceğiz" diye konuştu.

Törende Suriyeli öğrenciler şiirler okudu, tiyatro gösterisi sunuldu.

Suriye Kademoon Okulu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Suriyeli öğrenciler ve öğretmenlerin kurdele kesimiyle açıldı. Davetliler açılışın ardından okulu gezdi.

Okul hakkında

Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Suriye Kademoon Okulu, 1700 metrekare alan üzerine 18 derslik olarak inşa edildi. Okulda Suriye müfredatına uygun olarak 850 kayıtlı Suriyeli öğrenci, 40 Suriyeli öğretmen eşliğinde eğitimlerine devam edebilecek.

Okulda müdür ve öğretmenler için idare odaları, öğrencilerin ders dışında vakit geçirebilecekleri alanlar ile spor yapabilmeleri için basketbol ve voleybol bölümleri de bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler