Bakan Eroğlu, Güney Sudan Büyükelçisi Guandong'u kabul etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Sudan, Etiyopya, Nijer, Somali, Burkina Faso, Mali, Moritanya ve Cibuti'de 424 içmesuyu kuyusu açmışız ve 1 milyon 531 bin kişiye içmesuyu temin etmişiz, geçen yıl sonuna kadar"

Bakan Eroğlu, Güney Sudan Büyükelçisi Guandong'u kabul etti
Bakan Eroğlu, Güney Sudan Büyükelçisi Guandong'u kabul etti
GİRİŞ 18.12.2014 17:24 GÜNCELLEME 18.12.2014 17:24

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin geçen yıl sonuna kadar Sudan, Etiyopya, Nijer, Somali, Burkina Faso, Mali, Moritanya ve Cibuti'de 424 içmesuyu kuyusu açtığını ve 1 milyon 531 bin kişiye içmesuyu temin ettiğini söyledi.

Eroğlu, Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong'u kabul etti.

Güney Sudan ile ilişkileri daha da geliştirmeyi arzu ettiklerini dile getiren Eroğlu, her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Türkiye'nin, Afrika'daki fakir insanlar için çok büyük bir yardım programı bulunduğunu anımsatan Eroğlu, "Dünyada, bu şekildeki fakir ülkelere yardımda, gayrisafi milli hasılasına en üst seviyeyi yakalamış bir ülkeyiz" dedi.

Afrika'daki susuzluk çeken insanları gördüğünde çok duygulandığını belirten Eroğlu, zengin ülkelerin israf yerine tasarruf etmesi ve Afrika'daki halklara yardımda bulunması halinde yiyecek ve içecek sıkıntısının çekilmeyeceğini kaydetti.

Eroğlu, "Sudan, Etiyopya, Nijer, Somali, Burkina Faso, Mali, Moritanya ve Cibuti'de 424 içmesuyu kuyusu açmışız ve 1 milyon 531 bin kişiye içmesuyu temin etmişiz, geçen yıl sonuna kadar. Şimdi Kenya, Senegal, Gine, Gambiya, Gana, Benin ve Togo'da kuyu talepleri var. İnşallah 2015 yılı ve sonrasında bunlara da hizmet götüreceğiz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Afrika ile taşkın ve sel baskınlarından koruma, ağaçlandırma ve erozyon kontrolü konularında da işbirliği çalışmalarının başlatıldığını aktaran Eroğlu, "Neticede biz sadece Güney Sudan'da değil, bütün Afrika'da özellikle bir huzur ortamı, iklimi oluşmasını ve en azından yiyecek ve su sıkıntısı çekilmemesini gönülden arzu ediyoruz. Türkiye olarak her türlü desteği vereceğiz, vermeye zaten devam ediyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!