Maraş olayları yıldönümü için flaş karar

Kahramanmaraş Valiliği, Maraş olaylarının yıldönümü nedeniyle düzenlenecek her türlü çıklama, yürüyüş ve eylemin yasaklandığını duyurdu.

Maraş olayları yıldönümü için flaş karar
Maraş olayları yıldönümü için flaş karar
GİRİŞ 18.12.2014 17:53 GÜNCELLEME 18.12.2014 17:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentteki dernekler tarafından 21 Aralık Pazar günü Gar Meydanı'nda 'Maraş Olayları Sırasındada Hayatını Kaybedenleri Anma' konulu yürüyüşüne olası olayların bir kez daha yaşanmaması amacıyla izin verilmediğini ve benzer toplantı ve gösterilerin yasaklandığının uygun görüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, kentteki huzur ve güven ortamının sağlanmasının devletin görevi olduğunu anımsatılarak, şöyle denildi: "21 Aralık 2014 Pazar günü 11.00-14.00 saatleri arasında TCDD Gar Meydanı'nda, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında; 1978 yılında yaşanan 'Maraş Olayları Sırasında Hayatını Kaybedenleri Anma' konulu yürüyüş ve açık hava toplantısı ile ilgili müracaat Valiliğimizce değerlendirilmiş olup 1978 yılında ilimizde yaşanan olaylar toplumun tüm kesimleri tarafından kınanmaktadır. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması tüm milletimizin en büyük arzusu olmakla birlikte, toplumsal barış ve huzurun korunması da devletimizin görevidir. Aradan geçen süreçte ilimizin tüm kesimlerinde oluşan, huzur ve barış sürecini zedeleyecek her tür hareketlerden kaçınmak hepimizin görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Bu yıl yapılmak istenen toplantı ve yürüyüşünün tertip edenlerin de iyi niyetini aşıp, kontrolden çıkarak suça evrilebileceğini, bu tür olayların ilimiz de bir daha yaşanması ve hiç kimsenin arzu etmeyeceği durumların meydana gelmemesi için söz konusu toplantı ve gösterinin yasaklanması valiliğimizce uygun görülmüştür."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • k.maraşlı 9 yıl önce Şikayet Et
    yav yılardır nice müslümanlar nice katliyamalr oldu maraş olayalrındda encok zara gören yine maraşlılar maraşlılar böyle bişey yapmıyorda aleviler neden kalkışıyor amacları başka bu konuların lafı edilemsi bile yasaklanmalı bn maraşlı olarak agrıma gidiyor gecmişte olanlar gecmişte kalır ortalı bulandırmanın anlamı yok yeter karıştırmayın artık bitsin bu kin nefret herkes bir düzen kumuş. biz türklerin düzenini bozuldumu her bir türk bir ordu olur.hereks acıların içinde saklasın bnce dışarıya yansıtmasın
    Cevapla
  • Caricare 9 yıl önce Şikayet Et
    Maraş'ı bilmeden sallamayın. Maraş'ta sokakta toplanıp bildiri okuyamazsınız? Oranın halkı buna gelmez. İster eleştirin ister ayıplayın ama bu böyle. Geçmişte defalarca yaşandı. Maraş halkının böyle bir damarı var. Vali yasaklamayı keyfi yapmıyor. Bir provokasyonla yakılacak kıvılcımın çok çabuk yayılacağını bildiği için tedbir alıyor.
    Cevapla
  • k.maraşlı 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş biz insanalrı sevriz alevi kürdü türkü biz kimseye bulaşamyız ama eger düzenimiz bozulursa dahda gözümüz kardır kimseyi görmeyiz.her birimiz bir orduya bedel oluruz.bırakın maraşı türkiyede artık yapılamsın hereks huzuruna ekmegine düzenine baksın bu ne kin nefrettir yav.
    Cevapla
  • serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş nie izin vermiyorsun anlamıyorum? 3-5 ülkücü faşistin sözüne mi bakıyorsun ey vali?Bırak demokratik bir şekilde eylemlerini yapsınlar...
    Cevapla
  • ali ünlüer 9 yıl önce Şikayet Et
    adamların fikri başka. bu tür aymazlıklar yapacağınıza, Maraş'ın kurtuluş yıl dönümünü kutlasalar olmazmı. demekki maraş hala esaret altında
    Cevapla
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    yani ortalık karışsın istiyor bu vali izin vermezsen dahada büyüyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...