Eğitim-İş Genel Başkanı Demir:

"Emeğimizi sömürtmeyecek, emekçilerin ölümünü izlemeyeceğiz

Eğitim-İş Genel Başkanı Demir:
Eğitim-İş Genel Başkanı Demir:
GİRİŞ 18.12.2014 17:57 GÜNCELLEME 18.12.2014 17:57

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, "Emeğimizi sömürtmeyecek, emekçilerin ölümünü izlemeyeceğiz" dedi.

Muğla’nın Yatağan ilçesinde başladıkları "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı" yürüyüşü kapsamında Soma'ya gelen Demir, Soma Belediye Mezarlığındaki maden şehitliğini ziyaret etti, Kaymakamlık önünde basın açıklaması yaptı.

Soma'da 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasını "vahşet" olarak nitelendiren Demir, "Özelleştirmeler yoluyla yapılan emek sömürüsü ve özel sermayenin daha fazla kar amacıyla yarattığı güvencesiz çalışma koşulları Soma’da olduğu gibi Ermenek’te de işçilerimizin canına mal olmuştur. Eğitimin laik, bilimsel ve parasız özelliğinin ortadan kaldırılmasına ve ülkenin özelleştirmeler yoluyla yağmalanmasına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Emeğimizi sömürtmeyecek, emekçilerin ölümünü izlemeyeceğiz" diye konuştu.

Manisa'da yürüyüş

Demir daha sonra Manisa'nın Şehzadeler ilçesine geçti.

Eğitim-İş Manisa şubesi üyeleriyle Cumhuriyet Meydanı'ndan, Manolya Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüyen Demir, burada yaptığı konuşmada, Eğitim-İş'in, Türkiye’de yaşanan iş cinayetlerine karşı çıkmak, özelleştirmelere dur demek ve eğitimde yaşanan erozyonu teşhir etmek için 17 Aralık’ta Yatağan’dan Ankara’ya yürüyüş başlattıklarını anımsattı.

Ankara'da yarın yapılacak kitlesel bir açıklamayla seslerini duyuracaklarını kaydeden Demir, "17 Aralık Türk siyasetinin en önemli dönüm noktalarından biridir" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!