Uganda İslam Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi

Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alimoğlu: "Lahor Üniversitesi, İİT ve TİKA'nın katkılarıyla, İngilizce konuşan Afrikalı Müslümanlara yönelik, Uganda İslam Üniversitesi bünyesinde Yeryüzü Doktorları kurucu ortaklığıyla açılan Habib Tıp Fakültesi, 55 öğrenciyle öğretim hayatına başladı"

Uganda İslam Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi
Uganda İslam Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi
GİRİŞ 18.12.2014 18:41 GÜNCELLEME 18.12.2014 18:41

Yeryüzü Doktorları (YYD), Uganda İslam Üniversitesi Habib Tıp Fakültesi Projesi'nin kurucu partneri oldu.

YYD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Lahor Üniversitesi, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) katkılarıyla, İngilizce konuşan Afrikalı Müslümanlar'a yönelik Uganda İslam Üniversitesi bünyesinde Yeryüzü Doktorları kurucu ortaklığıyla açılan Habib Tıp Fakültesi, 27 Ekim 2014 tarihinde 55 öğrenciyle öğretim hayatına başladı" dedi.

Alimoğlu, YYD'nin, kurucu partneri olduğu Tıp Fakültesine, gönüllü öğretim görevlisi sağlanması, fakülte kütüphanesi'nin kurulması ve eğitim laboratuvarlarının geliştirilmesi konularında destek amacıyla çok sayıda öğretim görevlisinden oluşan bir ekiple, bu ayın başında Uganda'ya gittiğini söyledi.

Üç branşta uzmanlık programı

Burada düzenlenen törende "İslam ve Bilim Tarihi" konulu bir konuşma yaptığını dile getiren Alimoğlu, "Sağlık araştırmalarında online veri tabanlarının neler olduğu, nasıl kullanılması gerektiği ve tıp eğitimi hakkında Habib Tıp Fakültesi öğrencilerine ders verdim" diye konuştu.

Alimoğlu, "İİT, İslam Konferansı Örgütü - İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi ve TİKA'nın desteklediği proje kapsamında Yeryüzü Doktorları, bu ziyaretinde 14 farklı branşta 240 tıp kitabını Uganda İslam Üniversitesi Tıp Fakültesi Kütüphanesi’ne bağışladı. TİKA'nın verdiği destek çerçevesinde 2015 bahar dönemiyle birlikte Anatomi Laboratuvarı'nın kurulumu da YYD tarafından bitirilecek" diye konuştu.

Proje yöneticisi Selimcan Azizoğlu da YYD'nin proje kapsamında, 2015 yılı içerisinde genel cerrahi, iç hastalıkları ve halk sağlığı olmak üzere 3 branşta, tıpta uzmanlık programının başlatılacağını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...